torsdag, april 29, 2004

Got a brand new dance!

Gamle vännen Malin Elgán (som bland annat var med på husockupationen på Bäverns Gränd jag skrivit om tidigare) är numer hyllad koreograf. Jag sprang på henne (och fotografen Julia Hetta - fortfarande ett bombnedslag - som nyss flyttat hem från Amsterdam) på onsdagkvällen.

Hennes nya uppsättning "Då säger vi så" dansas i två dagar till på Dansens hus. Man behöver inte vara dansvetare för att titta, menade Malin. Julia intygade.

Så här säger reklamen:

Mottagandet i pressen var strålande när Malin Elgán presenterade sitt debutverk Rewind i ”Supernova” på Moderna Dansteatern senvåren 2003. Hon var en av tre medverkande och kallades i pressen för den mest överraskande och spännande nykomlingen. Svenska Dagbladet menade att föreställningen hade ”både form och udda material som väcker frågor om var den tunna gränsens går mellan rörelsens autonomi och styrning” och Dagens Nyheter såg ett ”publikt tilltal” och en ”eggande, härlig humor”.

I Då säger vi så arbetar Elgán som tidigare utifrån improvisation, hon tar till vara dansarnas erfarenheter och kunskaper, med utgångspunkt ifrån specifika frågeställningar. Det blir en process som leder fram till föreställningen. Det handlar om kropp, rörelse, gester och dans.


Så jag får väl gå och titta imorgon.

Summary in English:
My old friend Malin Elgán is a choreographer, and her new show is running on Dansens hus in Stockholm for another two days. Go and see!