söndag, maj 02, 2004

It wasn´t me!

Piraterna från Karlaplan har inga namn eller ansikten, men kan ändå tala. Så här lyder deras officiella uttalande efter reclaim the Östermalm.

"Vi som står bakom arrangerandet av gatufesten på karlaplan tar inte avstånd från våldet, vi tar avstånd media ständiga våldsfixering. Vår fest var lyckad och lugn, trots polisens förförelse gentemot våra festdeltagre, trots polisman 1410 A och polisman 1024A slet ut sladdar ur ljudutrustning och saboterade anläggningen. Var det intressant att se hur de olika polisenheterna motarbeterade varandra. Polisens psykotaktiska enhet insåg, efter sabotaget, utan ljud blir det bus.

I desperation försökte de ordna en egen anläggningmen vi fick igång vårt ljud och festen var ett faktum. Kanske är pt-enheten sugna på att arrangera egna gatufester?
Det kanske kan vara en bra ide att byta yrke först i sådana fall...

Svenska akademin spelade och festdeltagarna festade loss rejält, följt av grymma drum´nbass djs.
Stämingen var god trots de tidigare trakasserierna från tafsande poliser.

Vi valde Karlaplan som mål för vår fest eftersom Karlaplan tillhör alla. Inte den klick elitistiska borgare som normalt ockuperar karlaplan ( utan polisiära åtgärder). De få små våldyttringar som uppstod var framprovocerade av poliser, nazister och huliganer som utan klassanalys drog skam över våra fina fotbollsklubbar.

Vi tycker att det är tragiskt att borglig media vägrar se skadegörelsen ur en klassanalys. Att man omöjligen kan förstå arbetarklassens frustration över den gigantiska klyfta som finns mellan östermalm och de såkallade problemförorterna vi växt upp i . Vi trivs och är lyckliga där vi bor, men vi skulle gärna ha fina parker, fontäner och kommunalt underhåll i samma nivå som Karlaplan.

Vi är inte reclaim the city, vi är inte reclaim the streets. Vi är en grupp med människor, anarkister och frihetliga socialister, som insåg att enda sättet för oss att ta tillbaka Karlaplan till folket var genom lite gammalt hederligt pirateri!!

/ Fest gruppen för Karlaplan"
(Sic!)

Sånt får man reda på genom att läsa på Socialism.nu.

Summary in English:
Yesterdays rioteers blame the police, of course. They made us do it. It´s someone else´s fault. We´re opressed. The working class is frustrated.