söndag, augusti 01, 2004

Mobiliseringsorder

Jag brukar inte blogga om ny teknik, mobil webb, etcetera. Men när min gamla kompis Johan Hjelm hör av sig och vill sprida budskapet om hur bra allt ska bli med den mobila webben, så får jag väl ställa upp. Så här skriver han:

Om du är intresserad av den mobila webben, är du säkert intresserad av likheterna och skillnaderna mellan hur den fungerar i Sverige och Japan. Under Tokyo Style i Stockholm (www.tokyostyle.se) kommer vi att ha ett litet seminarium där vi diskuterar just det. Deltagarna representerar såväl Sverige som Japan, och vi ger rikliga möjligheter till frågor.

Det näst bästa: Det kostar ingenting.

Har du inte möjlighet att komma, kanske du vill läsa mer i boken: "Mobilisera Webben". Mer om det längre fram.

Plats: Tekniska Museet, Gärdet.
Tid: 13.00 den 9 augusti.

Program:
13.00 Introduktion: Design i den mobila webben - vad hypen lovade och vad det blev - Johan Hjelm, författare till "Mobilisera Webben".
13.45 Mobile media in Japan - Giles Richter, Mobile Content Forum (Japan).
14.30 Kafferast
14.45 Mobila medier i Sverige och Europa - Mayako Fagerfjäll, MORGAN
15.30 Paneldiskussion
16.00 Slut

Jag vill också passa på att informera dig om den första boken om den mobila webben på svenska: "Mobilisera Webben", ute nu från Studentlitteratur (och med mig som författare).

Om du inte riktigt vet om du är intresserad, titta på min webbplats, www.mobiliserawebben.se, där det finns litet tips och råd (och dåd) som man kan använda. Plus några utdrag ur boken.

Sprid gärna detta mail till andra som kan vara intresserade!

Hjärtligt välkommen!

/// Johan
Det bästa med att Johan skriver till mig och tipsar om detta, är kanske att jag nu fått bekräftat att han har min mejl-adress, vilket får till följd att jag förhoppningsvis inte blir bortglömd nästa gång alla gamla magsura gubbar från Uplands Nation ska samlas i Sky Bar och minnas svunna tider och svära över samtidens förfall. Skål!