söndag, oktober 15, 2006

Sjödin tar ledigt

Anna Sjödin tar Time-Out, påstår Expressen. På SSUs webbplats finns inget pressmeddelande om att detta är sant (däremot finns Anna Sjödins sanslöst världsfrånvända försvarstal där, med den lämpliga rubriken Mitt ord är inte värt någonting).

Uppdatering:

Nu har SSU lagt ut ett meddelande:

Sjödin tar time-out

SSU:s ledning lade under söndagskvällen fram ett förslag för SSU:s förbundsstyrelse om att Anna Sjödin tar time-out. Sjödin väljer att ta time-out fram till att beslut om prövningstillstånd för överklagan till hovrätten behandlats.

Anna Sjödin vill den närmaste tiden ägna tid och kraft åt den kommande juridiska processen samtidigt som SSU får möjlighet att arbeta i lugn och ro.

Under Sjödins time-out kommer SSU:s förbundssekreterare tillsammans med förbundsstyrelsen att ta ett extra ansvar för de utåtriktade aktiviteterna.

Anna Sjödins time-out innebär att hon inte är tillgänglig för vidare kommentarer.
Uppdatering 2:

Elin Lundgren, styrelseledamot i SSU, bloggar om hur det gick till:
Vid 18.30-tiden ikväll var det klart. Anna lade själv fram förslaget att hon tar en timeout tills beslut om resning eller inte resning kommer, vilket kan ta ett par månader. Får hon inte resning avgår hon, då den nu fastlagda påföljden ligger kvar. Får hon resning tar vi en ny diskussion. Så enkelt är det.
Uppdatering 3:

Alltid läsvärda Helena Markstedt, som var medhjälpare åt SSUs skandalbefläckade förre ordförande Ardalan Shekarabi, har ställt upp en kortfattad handbok till hur unga politiker bör hantera ifrågasättanden. Fyra frågor avgör den politiska framtiden:
1. Är jag själv kritisk till hur jag har agerat?

2. Påverkar den uppkomna situationen mina möjligheter att arbeta för det jag fått förtroendet att arbeta för negativt?

3. Tror jag att det skulle förbättra eller förenkla situationen för mina medarbetare/kollegor/de andra som jobbar för samma mål som jag genom att jag avgår?

4. Skulle min privata situation förbättras om jag avgår?

Om svaret på större delen av dessa frågor är ja gör man klokt i att avgå.