fredag, oktober 13, 2006

Thank god it's Snotty

Det är fredag, och dags att tänka på annat än skandaler. I Svenska Dagbladet recenseras idag baren Snotty som ges näst högsta betyg, fem av sex.

Jag kan gå i god för att betyget är rättvist. För oss som spenderat osunt många år i Uppsala är baren möjligen värd ett bättre omdöme, för varje gång man går dit så stöter man på gamla vänner. Men vanliga dödliga har naturligtvis mycket att hämta också. Svenskan skriver att stället, som ligger på Skånegatan på Södermalm helt nära Nytorget, är ännu bättre nu än i den förra regimen (som alltså var Pet Sounds Bar, nu beläget i gamla Hannas).

Har man riktig tur så träffar man skarpa feministbloggaren Jenny Westerstrand, för det är hennes snubbe Sten Tjäder (minns ni Webstrarna, ungjävlar?) som driver stället, tillsammans med knivskarpa, och galet snygga, Helena, mer känd som DJ Hyena. Och apropå bloggar: tittar man på bilden vid recensionen noga, på griffeltavlan som annonserar diskjockar, så ser man också att Goesta och Aaron på Det Ljuva Livet spelar ikväll. Annars kan man ibland höra DJ Ondska, som bloggar om Fiskis. Och ibland möter man Vinlusen i baren.

Svenskan har inte lagt ut krogrecensionen ännu, men den lär väl komma här i framtiden.