tisdag, november 21, 2006

Gammalt och nytt

Peter J Olsson har veckans smartaste inlägg:

Ett moderat regionråd i Västra Götaland har åtalats för att ha orsakat kroppsskada under en julfest genom oförsiktighet vid avfyrandet av en salutkanon. Samtidigt har en yngre moderat kommunpolitiker i Skåne polisanmälts för att ha förfalskat ett studieintyg för att vidimera sin lärarutbildning - han föll på att han stavat fel...

Kan man tydligare visa skillnaden mellan gamla och nya moderater?
Men Peter J missar att länka till ursprungshistorierna, så jag får väl hjälpa till.

Historik ett:
(2005-12-15) Regiondirektör skadad när regionråd sköt salut

Det var i tisdagskväll som regionstyrelsens politiker och tjänstemän samlats på residenset för att äta julbord. Det bjöds inte på sprit och glöggen var alkoholfri. Den som ville kunde köpa snaps till julbordet.

Sent på kvällen skulle moderaternas regionråd Lars Bergsten skjuta salut från balkongen, med sig egen salutkanon som han tagit med sig. Det var då det hände. Regionens utvecklingsdirektör Bertil Törsäter fick träsplitter i ena ögat och fick föras till sjukhus.
Historik två:
(2006-11-18) Moderatpolitiker förfalskade studieintyg

Stefan Augustin arbetade som lärare på en skola i Höör, och det var när skolledningen ville kontrollera lärarnas kunskaper, som han lämnade in ett examensintyg från lärarprogrammet i Karlstad.

Eftersom intyget bland annat innehöll stavfel, så blev skolledningen misstänksam och kontaktade universitetet i Karlstad. Då visade det sig att Stefan Augustin aldrig ens påbörjat några lärarstudier, och i onsdags fick han därför sparken från sitt jobb på skolan i Höör.

Vilka konsekvenser det här kan få för hans politiska karriär är ännu inte bestämt, menar Marianne Dahlgren.