fredag, november 03, 2006

Svårmodet

Om skiftet av regeringsmakten kom som en konsekvens av herrmodet eller tvärtom kan man ju diskutera. Själv har jag i alla fall tidigare under året konstaterat för mig själv och mina närmaste att det är den mer burgna stilen som gäller nu: mer Östermalmsklassiker och mindre Södermalm. Och andra har uppenbarligen känt samma dragning. Exempelvis har modetidningen Rodeo haft texter om neokonservativt mode, och man har kunnat läsa i Martin Gelins blogg om vikten av en korrekt överrock. Jag själv har snarast pekat på stockholmiana-specialisten Christopher O'Regan som den nya tidens stil-ikon.

Idag gör Veckans Affärer en mer uppenbar modespecial, där dels Camilla Thulin försvarar rätten att vara medelålders, och dels lysande konservative kolumnisten Johan Hakelius visar upp sin bohemiska garderob (vilket utgör ganska trevlig läsning):

”Men en gång sa någon att jag såg ut som en belgisk cirkusdirektör. Och när jag höll föredrag vid universitetet i Moskva sa en kvinnlig student att jag påminde henne om en ukrainsk bondkomiker.”