onsdag, december 06, 2006

Svenska Spels eviga hyckleri

Att skriva pressmeddelanden är en konst. Särskilt när pressmeddelandet ska författas för ett statligt gammalt monopol i en bransch med dåligt socialt anseende och med tvivelaktig moral bakom vinstintresset. Svenska Spel motiverar varför man ökar sin marknadsandel genom att öppna sitt internetkasino dygnet runt med, ja du gissar det, att det ju är så bra för folkhälsan.

Sedan Svenska Spel lanserade sin pokersajt i mars i år har man snabbt tagit täten i Sverige och har redan cirka 30 procent av marknaden. För att främja ett än mer ansvarsfullt spelande införs nu ett antal förbättringar i pokerklienten, varav flera är världsunika.

- Vi tar nu som Sveriges ledande pokersajt ytterligare ett steg för att förstärka spelansvaret. Spelaren får en ännu bättre kontroll över sitt eget spelande. Särskilt viktigt tror jag är det faktum att vi nu öppnar upp för spel dygnet runt. Som det varit tidigare har många spelare gått vidare till andra spelbolags pokerspel efter stängningsdags, säger Andreas Jansson, informationschef på Svenska Spel.
Jag ser fram emot när Systembolaget börjar ha öppet dygnet runt. För folkhälsans skull. Nuförtiden köper ju folk spriten av ansvarslösa handlare om natten.

Förresten. Skulle vi inte sälja spel- och spritbolagen, nu när vi fått ny majoritet? Eller har jag missat nåt nytt budgettänkande från finansminister Borg? Om vi ska behålla dem tycker jag att vi ska utvidga. Varför inte köpa in några vinstgivande bordeller i Asien, till exempel?