torsdag, januari 04, 2007

Asad och Al Aqsa Spannmål

Nu har även Kommunistiska Partiets tidning Proletären uppmärksammat det Dagens Nyheters Mikael Löfgren skrev om redan häromdagen. I Göteborg hotas Hassan Asad av utvisning, eftersom SÄPO avstyrkt svenskt uppehållstillstånd. Asad är medborgare i Jordanien. Den enda förklaringen som anges till SÄPOs agerande är det faktum att Asad donerat pengar till Al Aqsa Spannmål - en Malmöorganisation som säkerhetspolisen inte kunnat bevisa stödjer Hamas, men som USA terroriststämplat.

Viktiga texter om samtidens svåraste problem, bägge två. Men man kunde ju önska några kritiska frågor till Hassan Asad också.

Hursomhelst. Jag har egentligen ingen aning om vad man ska tro om Al Aqsa Spannmål. Sydsvenskan har skrivit bra om hur USA och Israel ser på stiftelsen - och hur stiftelsen bemöter påståendena. Och Kvällsposten poängterade att stiftelsen var delaktig när Hamas var inbjudna på konferens i Malmö, vilket ju stärker misstankarna om en viss ideologisk inriktning, men ingalunda bevisar finansieringsbrottet.