torsdag, maj 31, 2007

Evenemangstips

För den som är i Stockholm den 8 juni:

Yttrandefrihet i Mellanöstern

Vad får man säga eller inte säga i dagens Mellanöstern? Hur ser det egentligen ut med yttrandefriheten? Vilken roll spelar medierna och hur påverkas debattens gränser av händelser i omvärlden som karikatyrstriden i Danmark, USAs krig mot terrorn och stridigheterna i Irak.

Re:Orient och Svenska PEN anordnar i samarbete med Svenska Institutet och Södra Teatern en temakväll om yttrandefrihet i Mellanöstern.

Deltagare:

Sawsan Zaidah, journalist och producent på internetradiostationen Ammanet, Jordanien. Zaidah har tidigare varit producent för kvinnoprogrammet Tabu och arbetar för tillfället som producent för det mediegranskande programmen Eye On Media.

Daoud Kuttab, Palestinsk kolumnist och chef för Institute of Modern Media, Ramallah. Kuttab, som har fängslats av både palestinska och israeliska myndigheter, publicerar sig regelbundet i internationella medier och har mottagit ett stort antal priser, bl a PEN USA West Freedom of Writing Award och Leipzig Media Award. Grundare av Ammanet.

Faraj Bayrakdar, författare från Syrien, satt fängslad som politisk fånge i 14 år och kom till Stockholm som fristadsförfattare 2005-2006. Bayrakdar, numera bosatt i Stockholm, gav nyligen ut "Språkets och Tystnadens Otaliga Svek" om sina erfarenheter i Syriens fängelsesystem.

Magdi Abdelhadi, journalist/analytiker på BBCs Mellanösternavdelning, London. Abdelhadi har tidigare verkat som journalist i Sverige.

Cecilia Uddén, Sveriges Radios korrespondent i Mellanöstern är moderator.

Plats: Södra Teatern, stora scen
Tid: 8 juni kl 17.00
Fri entré.
(Tack för tipset, F!)