söndag, september 16, 2007

Hör al Qaidas hot mot Sverige- originalinspelningen!

Hotet från al Qaida in Iraq och Islamic state of Iraq gentemot konstnären Lars Vilks, chefredaktören Ulf Johansson och svenska företag rapporteras flitigt i alla medier. Vad som kan kännas märkligt är att ingen redaktion tycks ha översatt inspelningen in extenso, utan att alla verkar förlita sig på de korta stycken som publicerats av SITE institute. Inte heller ser jag om någon publicerat själva inspelningen.

Här ges dock en chans att höra med egna öron hotet från al Qaida. Klicka på SplashCast-fönstret nedan (ljudfilen ligger först i kanalen, efter följer lite filmer och tv-program om islamism och annat).Inspelningen är 31 minuter lång, och marknadsförs i islamistiska debattfora med följande text:
Al-Furqan Foundation for Media Productions

Audio Speech from the Emir of the Believers, Shaykh Abu 'Omar Al-Qurayshi, Al-Hussaini, Al-Baghdadi (may Allah preserve him), titled:

“They Were Plotting and Allah, Too, Was Plotting”
Ungefär 20 minuter in handlar det om Sverige.

Tyvärr har jag inte hittat någon transkription, eller någon version med text på engelska, varför inspelningen torde vara av måttlig glädje för den som inte kan arabiska. Men då många redaktioner nuförtiden har arabisktalande anställda, och då jag kanske rentav har någon arabisktalande läsare, kanske det inte är en helt dum förhoppning att jag snart får se en översättning i kommentarsfältet eller i någon tidning, nu när jag plockat fram originalfilen.