onsdag, november 19, 2008

Åtal mot Al Aqsa Spannmål dröjer ytterligare

"Åtalsbeslut senast i januari", tror danske advokaten Laue Traberg Smidt, som företräder Khalid al-Yousef och Al Aqsa Spannmål i Malmö. Det berättar Skånska Dagbladet.

– Utredningen är snart färdig. Sen återstår mina funderingar. Men försvaret har också lämnat synpunkter, därför sker nu vissa kompletteringar, berättar terroråklagaren Agneta Hilding Qvarnström.

Utredningen påbörjades redan för två år sedan, och i fokus står stiftelsens ordförande, Malmöbon Khalid al-Yousef. Bakom stiftelsen står palestinier i exil, och organisationen, som har kontor på Nobelvägen, misstänks samla in och skicka pengar direkt till Hamas terrorverksamhet. Khalid al-Yousef begärdes häktad redan i november 2006. Men bevisen höll inte för en häktning, däremot för frysning av tillgångarna både på hans eget och stiftelsens bankkonton.

Terroristanknytningen synas med stöd av lagen om finansiering av särskilt allvarlig brottslighet, och nu väntar åtalsbeslut inom ett par månader. Agneta Hilding Qvarnström vill inte kommentera bevisningen, eller om det kan bli en lika lång rättslig process som i Danmark.
(Uppsnappat via Jihad i Malmö)