onsdag, november 11, 2009

Rapporteringen om massakern vid Fort Hood

Journalistkårens vilja att göra "gott" gör att man vilseleder läsarna och klumpar ihop minoritetsgrupper med extremister, skriver jag idag på SvDs ledarsida.

Det dröjde inte innan vittnesmålen kom, som sade att major Nidal Malik Hasan ropade Allahu akbar! under den skottlossning som dödade 13 och skadade 30 andra amerikanska soldater vid armébasen Fort Hood.

I medierapporteringen hette det dock att ”fortfarande finns det ingen förklaring”. ”Oron för att det rörde sig om ett terrordåd”, fick man veta, ”avskrevs snabbt”.

[...]

Det sker i högsta välvilja, och kan tyckas motiverat då det ju förekommer förföljelser av muslimer. Men effekten blir den motsatta. Om jag vore muslim skulle jag känna mig förolämpad.

Den som menar att utropet Allahu akbar inte betyder något i sammanhanget antyder samtidigt att detta är fullt normalt muslimskt beteende. Men det är det inte, som alla vet. Vanliga muslimer är inte islamistiska mördare.

Resultatet av den ”välvilliga” nyhetsrapporteringen är att läsarna aktivt vilseleds, och att vanliga hederliga muslimer klumpas ihop med våldsverkare.

Är det inte så rasister jobbar?