torsdag, november 17, 2011

Vänstern bjuder in

Arrangörerna bakom Socialistiskt Forum riktar en smickrande personlig inbjudan till undertecknad i form av ett öppet brev på domänen hejgudmundson.se.

"Hej Per

På lördag kommer Socialistiskt Forum att samla tusentals människor för tionde året i rad. Som vanligt bjuder dagen på en imponerande bredd där olika människor, ämnen och organisationer trängs i ABF-husets hårt ansträngda lokaler.

Förra året gjorde du en liknelse, i SvD:s ledarblogg, mellan Socialistiskt Forum och Nazistiskt Forum. Jag förstår att du inte känner dig trygg med att besöka Socialistiskt Forum om du inte ser skillnad på socialister och brunskjortorna. Men jag kan försäkra dig vi är helt ofarliga. Forumet den 19 november är varken startdatum för revolutionen eller platsen för hemliga överläggningar. Nej, Socialistiskt Forum är en öppen arena för idédebatt som jag tror att du skulle uppskatta och finna givande utan att behöva kompromissa med dina liberala ideal.

Vi skulle så gärna vilja bjuda in dig till denna jubileumsupplaga av Socialistiskt Forum som i år är större än någonsin.

Vänligen,
Adnan Bozkurt/ Arrangör för Socialistiskt Forum
070-493 59 85
adnan.bozkurt@abf.se
http://www.abfstockholm.se/socialistisktforum/"
Även två panelarrangörer – Suhonen och Etzler – har på varsitt håll hört av sig och bett om medverkan, men som pappaledig lägger jag all tid på sonen.

Några gånger har jag dock besökt Forumet. Första gången var allsköns bokstavsvänster representerad – jag minns särskilt en kille i Ho Chi Minh-tisha... I årets upplaga tycks de värsta folkmorden vara nertonade. Blott Svensk-Kubanska föreningen står kvar som uttalat odemokratisk rest, såvitt jag kan se. Ett fall framåt.

Till elvaårsjubileumet lär jag dock ha tid.