fredag, april 19, 2013

Ledaren för Svenska Mujahedeen Fi Ash-Sham död

"Kom till Jihad – Allah förlåter dina synder!" Iklädd kamouflagekläder, med svart näsduk för ansiktet och med ett automatvapen och koranen i sitt knä, uppmanade mannen alla Sveriges muslimer att resa till Syrien och ta upp vapnen – på utmärkt förortssvenska med Göteborgsdialekt. Omkring honom stod en grupp med sex tungt beväpnade och maskerade män. "Vi är Mujahedeen Fi Ash-Sham, och vi vittnar att Jihad är obligatoriskt för var och en som tror på Allah, hans profet och domedagen."Den 21 november publicerades den första helt svenskspråkiga jihadpropagandafilmen någonsin. Gruppen kallade sig Svenska Mujahedeen Fi Ash-Sham. Mannen som i videon framstod som gruppens ledare förklarade med eldfängd retorik att det heliga kriget var en plikt även i Sverige. "Jihad är obligatoriskt i Sverige och över hela världen!"

Nu har ledaren från filmen dött i strid i Syrien. Han uppges heta Muhammed Ali Abu Hammour och pekas ut av en annan svensk jihadist i ett fotomontage som publicerades på internet i natt.

Muhammed Ali Abu Hammour pekas ut som ledaren i propagandavideon från
Svenska Mujahedeen Fi Ash-Sham.
Igår avslöjade undertecknad att svenskjordaniern Muhammed Ali Abu Hammour (محمد علي ابو حمور) rapporteras som stupad i strid i Syrien. Enligt uppgift ska han ha dött den senaste veckan – jihadistkanalen Facebook.com/Strangers.Sy nämner datumet 15 april – men några detaljer om var och hur har inte publicerats.

Muhammed Ali Abu Hammour uppges härstamma från Salt i Jordanien, där hans familj också ska ha nåtts av dödsbudet.

Enligt uppgift var Muhammed Ali Abu Hammour bosatt i Sverige, där han studerade till ingenjör.

Under den senaste veckan har flera namngivna jihadister från Sverige rapporterats döda i strid i Syrien. Utöver svenskjordaniern ovan har dödsbud kommit om Muhamed Kopriva, svensk kosovoalban från Göteborg, samt en svensklibyer vid namn Adam Samir Wali. Tidigare i år rapporterades även Kamal Badri från Göteborg stupad.

Uppdatering 6/5:

Mohammed Ali Al-Hasan var svensk medborgare, född i oktober 1991 i Gunnared och uppväxt i Göteborgsförorten Angered. Hans föräldrar kom från Jordanien. Pappan invandrade från staden Salt 1977 och mamman från Amman 1990 – ingen av föräldrarna är svenska medborgare.

Mohamed Al-Hasan hade varken fru eller barn. Han var sedan hösten 2010 folkbokförd i Trollhättan. Dessförinnan var han bosatt hemma med den stora familjen i Angered – han hade sex syskon.

På Facebook har han hyllats av släktingar och av kamratkretsen i Göteborg, som har önskat honom den högsta nivån i paradiset. En nära vän skrev exempelvis:
"Firdaus inchalla finaste och bästa människa jag känner. Så god som bekämpa ondskan. Levde som en sann lejon och lämna oss som en lejon. Sålde världen sitt liv för att möta Allah med bästa samvete. Ära att känt din familj hela livet. Din bror hamza som jag gav namnet till. Liknar dig så att jag kan hoppas på en liknande vän och bror som dig . Allah akbar"
Enligt uppgift har kamrater hållit en minnesstund för Mohammed Ali Al-Hasan.


Uppdatering 1/6:

Ett fotografi på den döde Al-Hasan har publicerats såväl av Svenska Mujahideen Fi Ash-Sham och syrienkrigarna bakom "Sollentunas muslimer". Den senare publiceringen innehåller också ett utdrag ur ett brev från Al-Hasan, mellan strecken nedan, vilket ger en viss inblick i hur han betraktade sitt jordeliv.

Vackra, ärliga och lärorika ord pa hur man gar till vaga I dawa tll nara och bekanta från vår älskade broder Insha Allah Martyren Abu Darr, vi ber Allah att låta oss snart flyga vid din sida I firdows. Må Allah acceptera dig bland sina martyrer. Amin
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
“: D Vad händer mannen, det var länge sedan. Hur är det med dig, allt bra med dig? Vad händer i Sverige, hoppas allt är bra med dig. lyssnar du har varit en nära vän, men du måste förstå att det finns en mening med livet, Jag har hittat mening och det är att dyrka Allah (Gud), Jag varnar dig för Allahs straff, och jag hoppas för din skull att du tror på sanningen och det är ISLAM.
Lyssnar jag har syndat en hel del och du vet allt, men nu al hamdollah all tacksamhet till Allah som har väglett mig och jag har funnit frid och sann lycka. Om du vill följa samma väg som mig, skicka mig ett meddelande annars ska du veta att jag kommer aldrig otervanda till ditt sätt och mitt gamla liv.
Glöm inte att han som har skapat dig och allt omkring dig behöver inte dig men det är du och jag, som behöver honom. säg LA ILLAHA ILLALAH MOHAMMAD RASOLALLAH (ingen är värd dyrkan forutom gud och mohammmed är guds sändebud) och du kommer att segra, annars finns det inget annat en straff och förnedring som kommer. Döden ska komma till varje liv och du ska också smaka på döden så tänk efter hur du valjer att leva ditt liv.”
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ta lärdom från er broder. Att titta på och låtsas som om ingenting när dina grannar och "vänner", (Vi bör inte ha kufar som vänner) kastar sig själva in i elden gör er inte till bra klasskamrater, arbetskamrater eller grannar. Dessa "vänner" som du är rädd att förlora eller såra kommer att vittna mot dig på domedagen för att du inte varnade dom om elden.
Vägledning är från Allah, ditt ansvar att framföra meddelandet på ett korrekt sätt utan att ändra på innehålet. Må Allah underlätta och göra er och oss framgångsrika I vår Dawa. Amin