lördag, maj 18, 2013

Terrorist med svensk hustru på rymmen igen

Den för terrorbrott dömda algeriern Said Arif har återigen rymt från sin franska husarrest. Förra gången han rymde dök han upp i Sverige, där han har fru och barn.

Rymningen har väckt viss uppståndelse i Frankrike, inte minst mot bakgrund av att Said Arif nyligen i en intervju försvarade självmordsbombningar och samtidigt inskärpte att "med en bilbomb kan man döda 150 till 200 personer". Said Arif tros ha rymt i en stulen bil.

Said Arif har tidigare avhandlats här på bloggen (1, 2), inte minst på grund av sitt äktenskap med svenska 'Umm Anas', som egentligen heter Anna Sundberg och sitter har suttit i styrelsen för den så kallade MR-organisationen Charta 2008 där hon lobbar har lobbat för en mjukare terroristlagstiftning. Han greps i Sverige i början av maj förra året, efter sin förra rymning, och återfördes sedermera till Frankrike. Rikskriminalpolisen har inte velat ge några som helst detaljer om gripandet.

Uppdatering 30/5:

Jag har blivit upplyst om att hustrun inte längre sitter i styrelsen för Charta 2008. Jag beklagar den felaktiga uppgiften.