måndag, juni 17, 2013

Ännu en göteborgare i Syrien – kusin till en av de svenska "martyrerna"

Profilbild tillhörig göteborgaren Khaled Shahadeh.
Khaled Shahadeh är född 1990, har palestinskt påbrå, och är folkbokförd i Göteborgsförorten Angered. Han är kusin till Aref El Hassan, som stupade i strid i Syrien i förra veckan. Enligt uppgift till undertecknad tidigare befinner han sig i Syrien.

Idag poserar han i kamouflagekläder och automatvapen, med ansiktet dolt av en keffiyeh, på sin nya profilbild till det egna Facebookkontot "Khaled SigSauer". I bakgrunden skymtar en skadad kamrat.

Badri, Shahadeh, El Hassan.
I förra veckan publicerade Khaled Shahadeh ett fotografi på sig själv stående mellan de bägge svenska "martyrerna" Kamal Badri och Aref El Hassan.

I kommentarerna till fotot på jihadisttrion har användaren Yassin Ben Salah, för övrigt en av frontfigurerna i mediehajpade Göteborgsföreningen Pantrarna, skrivit: "two are gone to a resting place..one is left searching for a space...elhamdullah".

Säkerhetspolisen uppgav så sent som idag, i SR P1, att minst ett trettiotal islamister från Sverige har rest till Syrien för att strida. Hittills har fem av dem rapporterats döda.

Uppdatering 22/6:

Ingen "martyr". Ännu.
På torsdagen publicerades ett dödsbud, som inte såg helt autentiskt ut, på Facebookkanalen The Victorious Party In The Land of Ash-Sham. Saken fick dessutom viss spridning. Någon bekreftelse från något annat håll kom aldrig.

Ett drygt dygn senare motbevisades det falska dödsbudet av att Khaled Shahadeh uppdaterade sin egen Facebooksida.