lördag, augusti 10, 2013

Ny "martyr" i Syrien - hade pakt att strida till döden

Dödsbudet om "Abu Omar Kurdi" från Sverige.
Ytterligare en man från Sverige rapporteras nu död i Syrien. Mannen, som kallas "Abu Omar Kurdi" ska ha dött vid stormningen av en militär flygplats (Menagh) utanför Aleppo. Enligt uppgift ska denne Abu Omar ha varit mannen bakom en av Sveriges få  hemsidor som oreserverat hänger sig åt våldsbejakande islamism. Nu ska han ha lämnat två barn och flera fruar efter sig, enligt dödsbudet som kommer via andra svenska krigare i Syrien. 

"Abu Yaqeen" skriver på den radikala sidan "Ummah Nyheter":
"Jag vill meddela vara bröder och systrar i Sverige som sen tidigare känner till hemsidan 'www.islam-tawhid.se'

Brodern som låg bakom denna sidan, vår dyrbara bror Abu Omar Kurdi, som även för kanske lite mer än ett år sen brukade hålla föreläsningar på paltalk varje vecka har fått shahadah.

Han fick shahadah under attacken mot Mennagh flygplatsen som tog plats för några dagar sen.

Han är väldigt saknad av alla bröder som kännde honom, älskad och respekterad av alla.

Må Allaah Azza wa Jall Acceptera vår älskade bror Abu Omar och låta han förenas med sin familj i Firdaws al'ala, Allaahumma Ameen."
I en kommentar berättar Abu Yaqeen mer detaljer:
"Han och andra bröder gjorde något MYCKET vackert. Dem gjorde en pakt till döden.

Det betyder att under en attack så måste du kriga tills döden. Du kan inte backa och vända, du måste in till fienden och kriga tills du dör, även om du skulle förlora ett ben eller en arm, sa måste du fortsätta.

Wallahi, dessa män, ord ger inte dem rättvisa för deras mod och manlighet.

Må vi förenas med dem snart in sha Allaah.

Han hade Allaahumma Barik många barn och två fruar, trots det gör han en pakt till döden.

Vad ska man göra, när någon Älskar Allaah Azza wa Jall så mycket, så spelar ingenting någon roll längre.

Saknar han valdigt mycket subhan Allaah."
I ett inlägg som finns på Ghuraba Syrien Syrien, som drivs av krigare från Sverige i Syrien, poängterar Abu Yaqeen att attacken ägde rum på sista dagen i Ramadan, vilket tycks ge högsta martyrpoäng.
"Alhamdulillah som ni kanske redan hört blev kuffar slaktade och förstörda helt och hållet i flygbasen och bröderna tog över hela områdent med Allahs hjälp och välsignelse. Det kostade en del dyrbara bröder, grymma muwahiddin som satte sina liv för att rädda muslimerna från fiendens ondska.

Må Allah acceptera dig Abo Omar och alla de andra bröderna som drog iväg för shahadah och inte tittade tillbaka. Önskar att man också kommit dit ni nu är men Allah väljer den han vill. Allt skedde på den 27 kvällen av ramadan och man kan inte få en bättre vinst än så.

Vi kommer fortsätta på denna väg så länge vi våra hjärtan slår och umman slutar inte att leverera. Bröderna fortsätter att tävla om shahadah och inshaAllah så möts vi på en bättre plats."
Websajten islam-tawhid.se beskrevs av undertecknad i september 2011.  Sajten avhandlades nyligen också av en statlig utredning (i en flera sidor lång analys) om "Våldsbejakande och antidemokratiska budskap på internet". I korthet skrev man att: "... den militant jihadistiska webbmiljön är liten i Sverige. Strängt taget finns det en webbplats, islam-tawhid.se … "

Jag har i skrivande stund inte lyckats identifiera mannen.

Det kan vara värt att notera att det redan för något dygn sedan började cirkulera ett osedvanligt dödsbud om en person från Sverige, som uppgavs ha dött i en attack mot en flygplats. Bilden visade denne person som stridsutrustad tolvåring.

Fostrad i unga år.

De bägge dödsbuden kan gälla samma individ.

Uppdatering 11/8 23.50:

Den döde heter Jiro Mehho, är född i oktober 1976 och folkbokförd i Halmstad. Det bekräftar hans släktingar på internet.

I september 2011 skrev jag följande om Jiro Mehho:
"Så vem ligger då bakom Islam och tawhid? Enligt Whois på NIC registrerades domännamnet den 23/10-2009 av en Jiro Meho. Han är född 1976, libanesisk medborgare och villkorligt dömd i Halmstads tingsrätt för medhjälp till grovt bidragsbrott (tillsammans med Lami Ahmed Sofi Kerim, en imam från radikala Halmstads moské).

Jiro Meho tycks onekligen vara en man att hålla ögonen på. Brottslighet och radikal islamism kan vara en explosiv cocktail."
Jag noterade också att han, på ett av världens största webfora, kallade sig "Hafs al-Muhajir", och hade al-Qaidas Abu Musab al-Zarqawi som bild på sin särskilda signaturbild.

Signaturbild för "Hafs al-Muhajir", alltså Jiro Mehho.
Vad jag inte visste då var att Jiro Mehho sedan länge stod var ett namn bekant för Säkerhetspolisen. Säpo tipsades redan 2003 om honom, enligt en artikel i DN som beskrev honom anonymt:
"Man, 36 år

Kommer från en mindre stad i södra Sverige. Radikaliserades i 20-årsåldern och gick från att hänga på krogen till att bli djupt troende.

Bor nu i en förort till Stockholm. Dömd för medhjälp till grovt bedrägeri.

Ligger bakom en extremistisk hemsida och är medlem i en islamisk förening som MI6 visat intresse för. "
Jiro Mehho är den nionde personen från Sverige som rapporteras död i Syrien. Säkerhetspolisens senaste offentliga estimat – från mitten av april – är att minst ett trettiotal har rest från Sverige till jihad i Syrien.

Bland jihadister cirkuleras nu följande utdrag ur en predikan av Jiro Mehho (sv, eng text):Uppdatering 14/8: 

Foto på den så kallade martyren "Abu Omar":

Jiro Meho stupade i Syrien.
Uppdatering 16/8:

Fler foton.