torsdag, september 12, 2013

Ny svensk rekryteringsvideo från Syrien

"Ett kall från hjärtat..."
"Ta vara på den här chansen – kom och gör jihad ..."

En ny rekryteringsvideo på svenska publicerades i dag av jihadister i Syrien. Syfte med filmen tycks vara att värva fler stridande, men också att få ner andra sympatisörer till landet för att bedriva mission för islam.

Filmen, som tycks vara inspelad med mobiltelefon, är 1.38 minut lång, och visar två svenskspråkiga män som i tur och ordning uppmanar till heligt krig i Syrien. Männen är maskerade och beväpnade med automatkarbiner.

Filmen publicerades idag, den 12 september 2013, kl 18.14 av Facebook-kontot Ghuraba Syrien Syrien.Ljudkvaliteten är bristfällig. Nedan ett försök till transkribering. Arabiskspråkiga med god hörsel får gärna komplettera.
"[bön] 
Mina bröder! 
Detta är ett kall från mujahedin i Ard ash-Sham, och detta är ett kall för att vi vill det bästa för er. 
[citerar en hadith på arabiska] 
Ni kommer inte att uppnå sann tro förrän ni älskar era bröder mer än vad ni älskar er själva, så vi vill det bästa för er. Detta är obligatoriskt! Att komma och kämpa fisabilillah, att hjälpa sina bröder och systrar. Våra systrar som är våldtagna, våra bröder och systrar som lever i fattigdom, och de som blir bombade varje dag av Bashar al-Assad. 
Och vi vill det bästa för er och därför anser vi att ni måste komma hit, så besvara kallet från Allah. 
Wallahi [vid Allah], mina syskon! Kuffar [de otrogna] här, de bara växer och växer, och vägen är fortfarande öppen för var och en av er. Ta vara på den här chansen – kom och gör jihad fisabilillah. Det här [arabiska] kommer att fortsätta lång tid. Om du inte vill göra jihad – det finns plats för dawah [mission] här också. Är det inte dina syskon här? Har de inte mer rätt till dawah här än vad kuffar har i Europa? Du som vill göra dawah i Europa – kom hit! Hjälp dina syskon här istället. 
[arabiska] är stor här i [arabiska] 
[tackar Allah på arabiska]"
PS. Redan den 6 maj, när kontot var alldeles nytt, skrev Ghuraba Syrien Syrien att en propagandafilm skulle göras.
"Inom kort ska det hända en del spännande saker. En grupp kommer startas här på facebook(göra comeback) och mujahideen har ställt upp på att göra en video på svenska in sha Allah. Självklart kommer det vara med mujahideen som kan svenska och har bott i Sverige. Här finns det bröder från hela världen så i framtiden kan vi kanske göra en video på engelska, men förtillfället får ni nöja er med de svensktalande bröderna." 
Uppdatering 13/9:

Enligt uppgifter till mig är männen i filmen göteborgaren Khaled Shahade (Khaled SigSauer), till höger, och stockholmaren Ahmed Hassan (Abo Maryam, även Ibn Ishaaq) till vänster.

Nedan en bild på den senare tillsammans med göteborgsmartyren Jonas Aref El Hassan:

Jonas Aref El Hassan och Mohamed Hassan
Uppdatering 20/9:

Youtube har tydligen tagit ner filmen. En sämre kopia går att beskåda här.