måndag, januari 26, 2004

In the belly of the beast

Tillbringade en särdeles trevlig lördagkväll med min gamle kompis Hasse. Vi lärde känna varandra för snart femton år sedan i Uppsalas rockfestivalsvänster, och umgås fortfarande då och då. Hasse är ekonom, och har tills nyligen jobbat på skitnödigt hippa designbyrån (eller vad man ska kalla det) Snowcrash, döpt efter Neal Stephensons roman, om nu nån trodde nåt annat. Men nu har Hasse startat eget med en kompis, och de ska sälja blomlådor. Faktiskt. Snart i ett fönster nära dig.

Vi tog några bira på ett anständigt ställe på Kungsholmen, som heter Baguz, och några bira på ett annat anständigt ställe på söder, El Mundo, och sen avrundade vi på Malmen. Klassiskt.

En extra rolig grej med Hasse är att han har en fantastisk fru. Hon heter Anna. Anna hänger också med sen Uppsalatiden, kan man säga. Anna är jättebra. Jag tror att alla killar som känner henne har haft en crush på henne nån gång i tiden.

Anna jobbar som presschef för Socialdemokratiska arbetarpartiet. SAP. Hela partiet. Det är en rätt tung post. Tyvärr är Anna obrottsligt lojal, så hon har aldrig gett mig minsta scoop. Hon är ett proffs.

Anna har en kul hobby. Anna dansar magdans på libanesiska krogar i trakten. Nu kan man ju förstås tycka att det är nåt märkligt med att presschefen i det statsbärande partiet dansar i paljett-bh på kvällarna. Men det är det inte alls det. Magdans är som vilken folkdans som helst. Lite mer avklätt, bara. Fast inte naket. Bara axlar, bar mage och så. Inget oanständigt. Också är man barfota, och det är kanske inte så kul på vintern, med all modd som folk drar in med sina Timberlands.

Nåväl.

Undrar om Margareta Winberg dansar magdans? Eller Inger Segelström? Det vore inget fel med det. Nej, nej. Inte alls.

Nå.

Anna hämtade upp oss i bil efter vår lilla krogrond, vid Boxargrillen. Det var tjusigt. Anna hade varit ute och magdansat, på Baalbeck och Carte Blanche, och för att kunna hinna med flera gig på en kväll så var det behändigt med bil.

Ja, ja.

Det finns hopp för socialdemokratin. Det var väl det jag ville säga.

Summary in english:
My friend Anna drove me home, yesterday, after a night out on town. She had been bellydancing. She does that on weekends. It´s her hobby, I guess. Anna is also Head of Press in swedish ruling Social Democratic Party. There is hope for the world, after all.