Ny meny
Min stamkrog på Gästrikegatan 3, Dining Club, har inlett höstsäsongen med en ny meny. Krögaren Lukas, som under de senaste veckorna har haft fullbokad restaurang varje kväll, lägger därmed i en högre växel. Exempelvis Svenska Dagbladets lysande recension av krogen byggde ju på den avskalade sommarmenyn. "Vi kan minst dubbelt så bra", sa Lukas.
Och menyn ser bra ut.
Själv smakade jag igår bara på Kantarellconsommé med rådjursravioli (som jag vill påstå är helt ofattbart god) och Salvia- och vitlöksmarinerad kanin med pumpa-tartelett och paksoi (mmm...), men det kommer fler tillfällen.
Hösten gör sig påmind i menyn. Salladerna har åkt ut (men var inte oroliga - klassiska franska lättare bistrorätter finns kvar under menybeteckningen "Tricoloren": tartar, moules och chevre chaude, bakfyllekäket steak frites finns också kvar, och paradrätten heter fortfarande lammlägg) och lite säsongsbetonade tillbehör dyker upp i rätterna.
Fiskrätterna är också uppdaterade.
Västerhavstorsk med ragu på pancetta, petit pois och rattepotatis med rostad vitlök. Kurr! Rödtungafilé med svartrötter, mandelpotatispuré, vitvinssås och avrugakaviar. KURR!
Lyxiga finsmakarkänslan garanteras inte bara av kaviar, utan även av exempelvis Ankbröst, eller förrätternas Ostron, Gåsleverterrin, eller Kalvbräss.
Eller varför inte bara ett Vinbladsknyte?
Boka bord!