söndag, november 21, 2004

Rörelse i vänstern

En historia jag inte riktigt kan släppa är den om den politiska instabiliteten i Piteå kommun. Två politiska vildar har hoppat runt bland extrempartierna, och nu har det visst hänt grejer igen.

Så här skrev jag senast:

Kommunen Piteå har ju varit plågat av partipolitisk instabilitet under en period. Ett missnöjesparti vid namn Norrbottens Sjukvårdsparti, som fick sammanlagt 8769 röster i senaste valet, har rört upp känslorna.

Så mycket rördes känslorna att två fullmäktigeledamöter för Sjukvårdspartiet, Lars-Göran Nilsson och hans kollega Ingvar Leijon, hoppade av och blev politiska vildar.

Då blev de värvade av lilla kommunistsekten SKP, Sveriges Kommunistiska parti, som i ett trollslag ökade sitt politiska inflytande i världen med 66 procent.

- Det är här jag har mina politiska rötter, sa Ingvar Leijon, en av de politiska vildarna, om SKP då.

Men de där omtalade politiska rötterna verkar vara väl spridda. För nu har vildarna hoppat av SKP, rapporterar Norrbottens-Kuriren. Och blivit Sverigedemokrater.

Men, nu har det hänt grejer igen.

Romansen med Sverigedemokraterna är nu över, rapporterar såväl Norrbottens-Kuriren och Piteå-Tidningen som Expo. Vildarna anser nu att de blivit lurade av Sverigedemokraterna. Att de aldrig hört talas om att det skulle vara ett parti byggt på rasistiska värderingar.

Den ene idioten, Ingvar Leijon förklarar sig i kuriren:

–Ja, herregud, det är det största misstag vi har gjort, men vi visste inget om vad de stod för, säger han och tillägger att det är korrekt att de aldrig gått med i partiet.

–Däremot ingick vi i en arbetsgrupp med syftet att så småningom bli medlemmar, men så här i efterhand känns det så jävla dumt att vi ens lät dem komma hit och diskutera med oss. Vårt förtroende är helt förbrukat.

Leijon känner nu att han omöjligen har en chans få plats i något parti efter allt hattande. Han tänker sitta kvar mandatperioden ut, som vilde.

Idiot-kollegan, däremot, Lars-Göran Nilsson, säger att han...

... helst skulle vilja vara med i vänsterpartiet.