onsdag, januari 17, 2007

Bektasevic planerade rån

Mirsad "Maximus" Bektasevic planerade ett rån tillsammans med en man som står under åtal i Danmark. Det berättade den åtalade i rätten, enligt Berlingske Tidende. Den åtalade hävdar att det tänkta rånbytet, tillsammans med tidigare stulna medel, skulle gå till välgörenhet.

»Vi ville indsamle penge ved at begå berigelseskriminalitet ved et røveri. Jeg skulle finde et sted og kiggede på en Fakta på Nørrebro, lige når man går ned mod Mjølnerparken. Jeg havde hørt Maximus fortælle om turen til Bosnien, og at han ville sende penge til Srebrenica. Han har aldrig sagt noget om sprængstof,« sagde AA og forklarede, at han dog besluttede at give 27.000 kroner, han havde fremskaffet ved at stjæle og lænse et dankort, til ofrene for tsunamien i Indonesien fremfor til Maximus.

AA kunne ikke huske, hvem han havde givet de 27.000 kroner til, og efterhånden som afhøringen skred frem, og flere og flere kontakter til de terrordømte Maximus og AC kom på bordet, blev AAs forklaringer mere usikre og endda selvmodsigende. Til slut bad hans advokat, Kristian Mølgaard om, at afhøringen blev indstillet af hensyn til AA, der var træt.