torsdag, januari 04, 2007

I karriären

Ni har väl inte missat att Uppsalamoderaten (tillika Alliansens Lucia 2006) Karolin A. Johansson går från politiken till kommunikationsvärlden? K-Street Advisors blir ny arbetsgivare, enligt UNT, vilket nog passar utmärkt för Johansson som bortsett politikerfarenheten ju är journalist med statsvetarexamen. På K-Street kommer hon att jobba med politiknördar som Erik Lakomaa, Carl Thalén och Theo Martins.

Kanske kan då pojkvännen Oscar Hållén i statsrådsberedningens kommunikationsdetalj räkna med bästa möjliga stöd nästa gång det krisar i regeringen?

Tja, K-Street formulerar själva vad de erbjuder för tjänster:

Du behöver stöd från väljarna

Kanske är du redan folkvald eller så planerar du att bli det. Kanske du förmår medborgarna att rösta ja eller nej i en folkomröstning eller få dem att ta det lugnare i trafiken. Nya kampanjmetoder kan hjälpa till men hur?

Du står inför en kris, eller befinner dig mitt uppe i en


Krisen är på gång och du börjar tappa kontrollen. Omgivningen sätter din agenda – inte du själv. Styrelsen börjar tappa tålamodet. Media har hittat några av de saker som du hade bestämt att ordna upp – bara du fick tid. Situationen kommer att bli rejält besvärlig och du som hatar att löpa gatlopp i media.
Låter som bra vänner att ha.