måndag, januari 22, 2007

Medeltida upplevelse på Söder

Hamnade i fredags på Snotty Sounds Bar på Skånegatan, tillsammans, bland andra, med vännen Robin som hjältemodigt röjde upp på toaletten efter något psykfall som smetat avföring överallt.

Till min stora glädje visar det sig att även Gycklargrvppen var där och har beskrivit händelsen i sedvanligt oklanderlig medeltida språkdräkt.

Men dettha war icke kväldens höijpvnkth, alls icke, för efter korth stvnd inträdde på Gambla Pet Sovnds Bar, nvmera kallat "Snottys", ett frventimber i medelåldern, som trängde sig gienom massan med stor brådska. I hennes spår följde en stark och omisskännlig aroma som hwaar såsom en fvlashback till deth gambla Stockholm som deth doftadhe vnder Erik af Pommerns dagar. Det waar en riik arom af övermoden ost, härsket fett och inte minst dynga som lagraths länge i rännstenen! Weem war denna kvinna som spred sådanth medeltidha och mustigth gemüt mitt i den framtidha SoFo-natten? Wi, delar af Gycklargrvppen, drabbades af en släng afv nostalgia och mindes tårögth wilken lefvande och doftande stad Holmia waar innan allth moderniserades och sköljdes med Caffe Latte.
Och jag som trodde att jag var old school.