söndag, januari 07, 2007

Ritorno i ny regi

Avslöjande, som Politikerbloggen skulle skrivit:

Anrika Café Ritorno på Odengatan ska byta ägare. Hela Vasastan, ja hela Stockholm, håller andan. Är det slut med Vasastans mesta stammisfik?

Uppmärksamma besökare har de senaste veckorna kunna notera små detaljer som inte riktigt stämt. Akvariet har flyttats några meter. Det står en äldre herre i kassan bredvid ordinarie personal och tar upp de lite enklare beställningarna. På kökssidan av svängdörren sitter det en kallelse till personalmöte. Och ny matta lades ju in redan i höstas.

Nu, bara en vecka före den traditionella julgransplundringen, så har Peter, som vanligt med magnifika knävelborrar på läppen och med munspel i bakfickan, avslöjat att Ritorno ska byta ägare. Bengt ska dra sig tillbaks, och säljer Ritorno.

Inget ska dock förändras, lovar Peter, utan att gå in närmare på vilka de nya ägarna är eller vad de har för ambitioner.

Rödmurrig inredning, väggjukeboxar, kaffebord, plojkonst, tidningar, sommarstockholms bästa uteservering - allt ska förbli som det varit på Ritorno.

Hela stadsdelen håller tummarna.

Som DN skrev för några år sedan:

Att ta steget in i den stora kafésalen med 130 sittplatser är som att kliva rakt in i 50-talet. Det är sunkigt på ett charmigt sätt och ett bra ställe att hänga på för större sällskap, eller för studenter som vill fika ensamma och passa på att läsa ut sin trista kurslitteratur. Inga smaksensationer, men stort utbud av bakverk samt kaffe och te utan märkvärdigheter. Som Kvarnen fast kaffe i stället för öl.