fredag, januari 12, 2007

Terroriststämplat offer i GP

Göteborgs-Posten fortsätter bevaka omständigheterna runt Mirsad Bektasevic. Idag berättar tidningen att SÄPO anser sig ha ett gott samarbete med Bellevue-moskén:

P-O Hellqvist, kriminalkommissarie vid säkerhetspolisen, anser sig förhindrad att prata konkret om Bektasevic-ärendet. Men han säger att eftersom den terroriststämplade 19-åringen växt upp här, borde myndigheten kanske ha kunnat stoppa den utveckling som gjorde honom till extremist.

- Så bör väl alla poliser resonera? Varje brott som begås är ett nederlag. Den här killen fanns inom det område som vi geografiskt ansvarar för.
Hellqvist konstaterar att Säpo har ett gott samarbete med företrädare för den omdiskuterade Bellevuemoskén.

- Vi för, sedan lång tid tillbaka, en dialog med olika representanter för sunnicentrets styrelse. Jag har själv besökt anläggningen och bland annat informerat om hur polisens funktion i en demokrati och skillnaderna mellan kyrka och stat i Sverige.
Jag noterade att tidningen tycker att Bektasevic är "terroriststämplad", och tänkte låta det passera den här gången, då GP sammantaget varit bästa medium när det gäller bevakningen av Bektasevic.

Men nej.

GPs ledarredaktion tror tydligen inte att människan har ansvar för sina handlingar, och tycker således att det är Mirsad Bektasevic som är Offer för terrorismen.

Så fort kan det gå i Sverige. Från gärningsman till offer på ett dygn.