tisdag, februari 26, 2008

Mirsad Bektasevic begår mened i dansk rätt

Rättegången i Glostrup-saken, där den svenske självmordsbombaren Mirsad Bektasevics kumpaner står för skranket, förevisade i går ett vittnesmål på videoband inspelat i Sarajevo, där Bektasevic påstår att danskarna inget visste om terrorplanerna.

Politiken
:

Maximus: Jeg snød danskerne

Maximus' forklaring ligner den, EIH selv har givet retten. Den tiltalte har forklaret, at Maximus bad ham samle penge ind til muslimske indvandrere, der gerne vil rejse til deres hjemlande.

»Det var det, jeg fortalte, men det var ikke sandt. Pengene gik til andre formål, men det var der ikke nogen af dem (danskerne - red.), der vidste«, siger Maximus.

De andre formål, som Maximus henviser til, er at købe sprængstof, våben og andet, der kunne bruges til en terrorhandling i Sarajevo.

Maximus erkender, at han kender de danskere, der har været sat i forbindelse med terrorcellen, men hævder, at ingen af dem kendte til hans skumle planer.
Danmarks Radios kommentator på plats är dock övertygad om att Mirsad "Maximus" Bektasevic ljuger, vilket framkommer i detta videoklipp.

Nyhetsbyrån Ritzau berättar att Bektasevic ansåg sig tillhöra en terroristgrupp, men ingen i Danmark. Och absolut inte tillsammans med klantarna i Glostrup, som Bektasevic tydligen anser vara mycket sämre jihadister än han själv.
Her kaldte han terrortiltalte EH samt de dømte Abdul Kadir Cesur og Abdul Basit for "uansvarlige unge fyre, der aldrig har haft et gevær i hånden".

- EH havde intet med terror. Han vidste kun, at jeg var kommet til Danmark for at skaffe penge, lød det fra Maximus.

Den dømte svensk-bosnier svarede generelt afvisende på alle spørgsmål. Han afviste også, at han havde dannet en terrorgruppe i Danmark.

- Jeg tilhører allerede en gruppe. EH og de andre var ikke med i den gruppe.

Tyvärr hittar jag inget filmklipp ur själva vittnesmålet. Är videoklipp inte allmän handling i Danmark?