fredag, januari 27, 2012

Ny webkanal för våldsbejakande islamiska predikanter

För en vecka sedan öppnades SaLaMaLiKuM, ett chat-rum på paltalk där det utlovas föreläsningar om islam på fredag- och lördagkvällar. Bakom initiativet står en rad kända salafistiska namn, med kopplingar till Göteborgsföreningen Troende Unga Framtida Förebilder (TUFF). Förste föreläsare var Anas Khalifa, som också står som "ägare" till chat-rummet.

SaLaMaLiKuM är nu ingen stor verksamhet. I skrivande stund har gruppen 44 medlemmar och på Facebook har 167 användare uttryckt sitt gillande.

Dock uttrycker initiativtagarna förvåning över det snabbväxande intresset och tillströmningen, varför man kan anta att gruppen kommer att bli större. En rad predikanter utannonseras.
Öppet varje FREDAG och LÖRDAG mellan 20:00 till 22:00

Med föreläsare som:

* SMS-BILAL
* ANAS KHALIFA
* HUSSEIN HAMAD
* THOMAS ABDULLAH
* BILAL MIZHER
* ABO SOMAIA ALBASRI
* AHMAD BIN SULTAN

- Även gästföreläsare!
Alla som har sett Oscar Hedins fina dokumentär Det svider i hjärtat, om svenska jihadister, vet vad Anas Khalifa står för. Få predikanter i Sverige har belysts lika ofta på grund av en extrem fundamentalism. Det är därför inte förvånande på något sätt att en av paltalkgruppens administratörer väljer att ha al-Shabaabs emblem som profilbild.

Men det finns anledning även att uppmärksamma andra namn.

Personen som kallar sig Ahmad Bin Sultan har utmärkt sig genom en tämligen militant profilering på Facebook, på senare tid något nedtonad och numera befriad från bilder på automatvapen. Så sent som den 23 januari skrev dock Ahmad Bin Sultan om "Fördelarna med Jihad".
"Fördelarna med Jihad

Abu Hurairah må Allah vara nöjd med honom rapporterade: " Allahs sändebud 'aleyhi assalam sade: " Vem som än dör utan att ha stridit i slaget, eller utan att i sitt hjärta haft en uppriktig önskan om att strida i slaget, dör i ett slags hyckleri." [Muslim]

Anas må Allah vara nöjd med honom rapporterade: " Allahs Sändebud sändebud 'aleyhi assalam sade: " Sannerligen, att göra sig redo tidigt på morgonen eller på kvällen för att slåss i Allahs väg är bättre än världen och vad som finns i den!. '' [Muslim]

Abu Hurairah må Allah vara nöjd med honom rapporterade: " Allahs sändebud 'aleyhi assalam sade: " En förnekare/otrogen och den som dödade honom då de möttes i ett slag kommer aldrig att samlas i helvetet." [Muslim]

den 23 januari kl. 03:35"

Det torde alltså inte råda några tvivel om vilka han menar när han i ett senare inlägg lyfter fram "våra syskon i Palestina, Irak, Afghanistan och Chechenien".

I detta sammanhang blir det också intressant att titta på dagens föreläsare, predikanten Thomas Abdullah [Oscarsson] som enligt sin Facebookprofil arbetar som "lärare på Rågsvedsskolan". Vad gör en lärare i denna intellektuella miljö?