tisdag, december 11, 2012

Svenska jihadisternas egna ord och bilder från striderna i Syrien

"ALLAHU AKBAR!!! Vi har under gårdagen attackerat en otroligt viktig militärbas i närheten av Aleppo, operationen blev mer än lyckad, all lov och pris tillhör Allah. Vi lyckades döda många av fienderna och ta över basen, en del kuffar lyckades fly. Alhamdulillah vi har tagit massvis med fångar som förhörs just nu, exakta antalet kan inte bekräftas just nu men det är nog mellan 60-100 stycken. Vi har dessutom fått enorma mängder ghanima (krigsbyte). 
Imorgon kommer vi in sha Allah att filma när vi förhör dem, bilder och videon från operationen kommer dessutom att läggas upp in sha Allah."
Så skrev den svenska jihadistgruppen Mujahedeen Fi Ash Sham på måndagkvällen. Det är oklart vilken sanningshalt budskapet har, men på söndagen stormade jihadister från bland annat al-Nusrah-Fronten (alltså al-Qaida) militärbasen 111 Sheikh Suleiman i Aleppo. Enligt tidigare uppgifter kan man dra slutsatsen att svenskarna förvisso befinner sig i trakterna kring Aleppo, men några bevis för att svenskarna har deltagit i några eldstrider har i skrivande stund inte presenterats, fram tills för en timme sedan.


Den några veckor gamla propagandafilmen från Mujahedeen Fi Ash Sham, exempelvis, visade blott vapenträning, och på de andra bilder som publicerades vid ungefär samma tid som filmen gavs snarast intryck av att svenskarna mest sysslade med fotpatrullering.

För en dryg vecka sedan publicerade svenskarna dock en bildserie som visade hantering av en till synes hemmabyggd luftvärnskanon – en bildserie som strax därefter även publicerades i det nya gruppnamnet Kataib al Muhajireen och dess sajt.


I söndags kom så fler bilder, först genom svenska Mujahedeen Fi Ash Sham, sedan genom den nya kanalen Kataib al Muhajireen. Återigen handlade det bland annat om luftvärn, men nu med förklarande bildtexter.
"Förberedelse av antiflyg-vapen (Eagle) som in sha Allah
ska skjuta ner hundarna och skicka dem till helvetet."
Vid en bild på en passerande helikopter heter det: "Alawiternas helikopter, vi sköt tyvärr inte ner den pga att vi väntade på att skjuta ner en annan helikopter som skulle släppa ner mat till Bashars soldater som vi har omringat."

Samtidigt har svenskarna i Mujahedeen Fi Ash Sham skrivit om striderna i Syrien. På måndagskvällen berättade man om en religiös upplevelse i samband med strid, vari man uppger att svenska jihadister ska ha befunnit sig i Hama, cirka 12 mil söder om Aleppo. Men det är minst sagt oklart vilken sanningshalt ens enskilda detaljer i utsagan har – här gäller det en klart mytologiserad propagandaberättelse.
"Denna händelse inträffade i utkanten av staden Hama och bevittnades bland annat av några svenska mujahideen: 
Det fanns 40 stycken mujahideen uppe på ett berg som förberedde ett bakhåll mot fienderna. Bröderna hade tidigare tillfångatagit en fiende och beslagtog hans walkie-talkie, via walkie-talkien kunde bröderna höra fiendernas konversationer. Några mujahideen sköt för tidigt vilket ledde till att fienderna upptäckte bröderna, drog sig tillbaka och började skjuta från långt håll. Bröderna kunde höra fienderna via den beslagtagna walkie-talkien, dem sa: 'Det finns 200 vitklädda soldater på berget', därefter retirerade dem. 
Att Islams fiender ser vitklädda soldater bland mujahideen hände även under bland annat slaget av Badr under profetens tid(sallalahu alayhi wasallam), det var malaaikah som hjälpte sahaba. Det har även återberättats av trovärdiga mujahideen att detta hände under sovjetkriget på 80-talet och i kriget i Falluja i Irak."
På måndagskvällen öppnade svenskarna i Mujahedeen Fi Ash Sham dessutom frågelåda på Facebook: "Assalam alaykom syskon, ni är välkomna att skriva till oss om ni har frågor eller funderingar."

Frågelådan är öppen i skrivande stund, och tack vare frågor från en man i Göteborg med det i sammanhanget spännande namnet Miki Bektasevic avslöjas ytterligare detaljer om svenskarna som strider i Syrien.
Miki Bektasevic:

as salaamu aleykum. Jag har några frågor faktiskt.

1) Hur många olika grupper finns det som är på tawheed där? och hur enade är dem grupperna?

2) Är det fortfarande gerilla krig eller finns det fronter i olika städer som mujahideen försvarar?

3) Hjälper al Saud familjen till med vapen och pengar? eller med soldater sina muslimska bröder och systrar i nöd?

4) Skickar Iran fortfarande shiiaa soldater, pengar och vapen till al Assad?


Mujahedeen Fi Ash Sham:

1, Alla grupper som krigar för shariah är enade och utför operationer tillsammans under en fana, det finns flera grupper men det exakta antalet är svårt att svara på.

2, Både och.

3, FSA får ekonomiskt stöd och vapen från kuffaar och tawagheet. Vi tar däremot inte någon som helst hjälp från någon som är utanför Islam.

4, Bashar får massvis med stöd från Iran, Ryssland, Kina, Yemen mm. Bevisen är många.

Miki Bektasevic:

Gör ni operationer med FSA?

Mujahedeen Fi Ash Sham:

det hände innan, men vi blev oftast svikna på olika sätt..så nu gör vi inte det längre
utom få pålitliga grupper som vi känner till me bra aqidah

Abusanya Mazari:

Jag garanterar er, att ert nästa fiende kommer vara själva FSA. För de utnyttjar er och sedan kommer försöka angripa och förråda er. FSA är något som USA och väst vill gärna ha med att göra.

Så försök att hamstra tunga vapen själva så att ni inte får kniven i ryggen senare. Tro mig bröder detta har man sett tidigare i andra krig då Britterna använde sig av Divide and conquer . Bli inte splittrade håll samman, håll modet uppe, skapa inte splittring.

Det är många aktörer i Syrien och många väntar på slutet på Bashar så att de kan blanda sig i.

Mujahedeen Fi Ash Sham:

JazakAllah khair akhil kareem. Vi kommer med Allahs hjälp att implementera shariah till varje pris och alla som krigar emot shariah kommer att betraktas som våra fiender."
Svaren ovan leder in på frågan om varför svenskarna är där. Att störta diktatorn al-Assad är ju en fullt legitim önskan, och att ta värvning utomlands är inte något obegripligt ens för fredliga svenskar. Så varför all uppståndelse?

Svenska Mujahedeen Fi Ash Sham är tydliga med sina mål och medel. De tar avstånd från den legitima motståndsrörelsen, och vill med alla medel förhindra en demokratisering för att istället upprätta en islamisk gudsstat. Detta är i korthet al-Qaidas ideologi, det vill säga den ideologi som leder till terrorattentat även i Sverige.

I söndags skrev Mujahedeen Fi Ash Sham om värdekonflikten med Fria Syriska Armén (mina fetningar):
"Assalamu ala man ittaba' al huda (fred över de som följer vägledningen)

VIKTIG INFORMATION OM FRIA SYRISKA ARMÈN

Fria syriska armèn har fått mycket stöd och mediauppmärksamhet världen över, det verkar råda stor förvirring gällande denna grupp som vi skulle vilja förtydliga.

Tankeställare:
Hur kan både kuffar(icke muslimer) och muslimer/islamister(och allt vad det nu heter) stödja denna grupp?

Ifall FSA står för demokrati borde muslimer/islamister självfallet vara emot dem, ifall de står för shariah borde kuffar(icke muslimer) naturligtvis vara emot dem.
Hur lyckas dem få stöd från alla parter?

Att dem krigar mot Bashar är självklart bra men hur kommer styrelseskicket se ut när Bashar faller och ifall FSA får makten?

FSA är den största "rebellgruppen" vars medlemmar har olika syften och mål med kriget, bland FSA finns riktiga mujahideen som krigar enbart för shariah, det finns även medlemmar som krigar enbart för att Bashar ska falla, och så finns det medlemmar som krigar för demokrati och som har siktet inställt på pengar och som satsar på världslig vinning och försöker göra västvärlden nöjda istället för Allah.
Ledarna för FSA har dock varit tydliga med att dem vill ha demokrati.

Folket kommer ständigt till oss och klagar på FSA, missnöjet bland folket ökar med tiden, folket älskar och förlitar sig mycket mer på mujahideen som har varit tydliga med att de vill ha shariah.

Folket känner sig ekonomiskt utnyttjade av FSA eftersom de styr marknaden för allt från livsmedelprodukter till bränsle för fordon, priserna höjs dagligen till orimliga summor.
Man ser vardagligen FSAs soldater åka omkring i lyxbilar med en cigarett i handen medan folket lider, man kan ju undra vad omvärldens ekonomiska stöd går till.
Det har uppstått flera konflikter mellan FSA och grupper av mujahideen som öppet står för shariah gällande vissa haramvaror, FSA ser ekonomisk gynnsamhet medan vissa andra grupper vill förbjuda ALLT som Allah förbjuder, utan kompromiss.
Många medlemmar från FSA lämnar gruppen vardagligen för att ansluta sig till andra grupper som är tydliga med shariah som mål.

Det syriska folket(majoriteten) är muslimer och vill utan tvekan ha shariah, lita inte på median av kuffar(icke muslimer) som påstår att folket vill ha demokrati.

Det finns som sagt mycket gott från FSA och många rättfärdiga mujahideen bland dem, men det faktum att ledningen vill ha demokrati och har så pass starkt samarbete med kuffaar(icke muslimer) ger all anledningen till att vara skeptisk till gruppens intentioner och dess framtida planer.
Vi uppmanar alla muslimer att inte förlita sig på kuffars(icke muslimer) media och stödja mujahideen på alla möjliga sätt.


Glöm oss inte i er dua'a!"
Idag på tisdagen kom det nya bilder från Syrien, den här gången upplagda genom Kataib al Muhajireen.

"The banner of tawhed was raised after taking over
 the Shaykh Sulaiman base from the shabbiha."
"Ghanima (war booty)"
"The flag of tawheed was raised on the mountain
where the kuffar were shooting from earlier."
"The mujahideen are driving around the area which was seized."
Ansiktena på bilderna är dolda, men åtminstone den rödskäggige mannen känns igen från tidigare bild från Kataib al-Muhajireen. Huruvida någon av svenskarna finns med på bilderna kan jag inte avgöra.

I svenska Mujahedeen Fi Ash Shams Facebookprofil kom nyss följande bild på krigsfångar.

"En del av fångarna från den lyckade operationen."
Svenskarna tillade att "Detta är exklusiva originalbilder." Fler ska vara att vänta.
"Bilder och videon skulle läggas upp idag från den senaste operationen som blev riktigt lyckad, all tacksamhet tillhör Allah. Det går tyvärr inte att ladda upp bilderna på facebook av okänd anledning. 
Vi ber om ursäkt till alla muslimer och hoppas ni förlåter oss, ha tålamod så läggs upp dem upp snarast in sha Allah."
(Mer om de svenska jihadisterna på bloggen: Här bär svenska jihadister vapen i Syrien, 28/10, Debatt om svenska jihadresenärer 4/11, Här manar svenskarna i Syrien till jihad 26/11, Ny propaganda från svenska jihadisterna i Syrien 2/12)