söndag, februari 11, 2007

Labila

Popvänstertjejen Nabila, som kritiserades för sin Hizbollah-kramande text i Metro, bemöter på sin blogg. Och hennes svar visar den vilsenhet vänstern uppvisar inför de islamistiska rörelserna.

I Libanon står jag med Oppositionen (där Hizbollah ingår) i tanken men aldrig i mitt liv att jag skulle kunna stå med dom rent fysiskt. Jag håller helt med om att regeringen bör ändras men jag är absolut inte för att alternativet (alltså Oppositionen, 8e mars) är de som ska styra landet för jag tror verkligen inte att det kommer bli bättre med dom.
Man vill både ha kakan och äta den.

I senaste numret av Neo skriver pseudonymen Tryffeln om fenomenet.
Säga vad man vill om George W Bush, men han har gjort underverk för vänsterns idéutveckling. För bara ett decennium sedan var vänstern fastlåst i en rigid mall där ont var ont, och gott var gott - eller åtminstone lite mindre ont. Då gick det att förutsäga vad vänstern skulle tycka. Efter sex år med Bush kan man lika väl spela på lotto.

Ta till exempel det här med religion. Den som för ett decennium sedan erkände sin gudstro kunde kallt räkna med att förklaras helt från vettet. Religion var ett opium för folket, och den religiöse borde inte få ha åsikter om politik över huvud taget.

I dag är det helt annorlunda i radikalernas ögon. Under det senaste året har vi sett delar av vänstern demonstrera hand i hand med Hizbollah, som vill upprätta en gudsstat i Libanon. Vi har fått höra krav på fortsatt miljardrullning till de palestinska territorierna så att regerande Hamas, vars mål är att skapa ett teokratiskt kalifat som täcker hela arabvärlden, inte ska tvingas bort från makten.

Och detta samtidigt – och här är det fina med George W Bush och hans inflytande över vänsterns tankesmedjor – som ropen skallat mot religiösa friskolor, mot påve Ratzinger, och mot adventsfirande i grundskolan.

Bush har skapat nya tankebanor i vänstern. Motsatta åsikter ryms plötsligt i en ståndpunkt.

Ta det här med vapen. På den gamla tiden blev det ramaskri så fort man antydde att man hade för avsikt att sälja en haubits till nåt outtalbart u-land i Asien. Och nåde den som antydde att han hade ett kärnvapenprogram hemma på bakgården. Nuförtiden står hela Aftonbladets kulturredaktion i kör och försvarar Irans vettvilling till diktator för att han också borde få, nej förlåt, för att han också har rätt till, kärnvapen. På samma gång som den anser att det är det fel att det som en gång var svensk vapenindustri säljer reservdelar till Storbritannien.

Vänstern tänker utanför boxen, helt enkelt. Och det hade naturligtvis inte varit möjligt utan Bush och hans politik i Mellanöstern.
Nabila avslutar sitt inlägg med några egna fotografier. Men det räcker med att citera bildtexten.
Här är några män som gör hitlerhä... ehh.. jag menar har Ashoura... Det var faktiskt inte tyskarna som kom på den hälsningen. Islam kom före nazimen och före Hitler...
Vänstern tänker utanför boxen, helt enkelt.

(via Svansbos Pophöger)