fredag, augusti 29, 2008

Kulturens ankdamm

På torsdagkvällen var det vernissage i alla gallerierna på Hudiksvallsgatan, och Loyal hade utställning/release i gamla Byhléns på Torsgatan, ja till och med nere på Bonniers konsthall ska det ha varit något. Kvarterskrogen Rabarber byter skepnad såna kvällar. Motlut Offroad möter Miss Universum, typ. Kulturvärldens vackraste par, Martin Aagård och Natalia Kazmierska, var såklart där även denna gång. Jag kallade Martin för Judas, förstås, eftersom han lämnar SvD för "nya" Aftonbladet kultur. Det vore inte mer än rätt om vi anställde Natalia.

Jag laddade genom att vara med i SVT:s Kulturnyheterna och diskutera borgerlig kulturpolitik.

Vad kommer den nya utredningen att innebära för det svenska kulturlivet? Finns det en borgerlig kulturpolitik, och hur ser den i sådana fall ut? Ska vi förvänta oss stora förändringar eller bara kosmetiska förändringar av 1974 års kulturpolitik? Frågorna är många. Kulturnyheterna tar nu ett samlat grepp om frågan och försöker att bena ut begreppen.

Nedan finns länkar till artiklar och videoklipp. I vår torsdagssändning (28/8) medverkar dessutom kulturutredare Eva Swartz och ledarskribenten Per Gudmundsson. Se sändningen här på webben från 19.45 torsdag kväll.