söndag, december 02, 2012

Ny propaganda från svenska jihadisterna i Syrien

Kataib al Muhajireen (كتائب المهاجرين, 'Migranternas brigad') är ett nytt namn i den flora av jihadistiska grupper som har etablerat sig i Syrien under kriget mot diktatorn Bashar al-Assad. Deras banér består av en uppgående sol över Syriens karta, fotografier på Umayyadmoskén i Damaskus samt en kroksabel bärande Mohammeds svarta fana med trosbekännelsen i vitt.

Sedan ungefär ett dygn finns den rudimentära webbsajten kitaibalmuhajireen.yolasite.com/ som ännu endast innehåller ett fotogalleri med en serie bilder på en mindre grupp män som hanterar en tillsynes hemmabyggd luftvärnskanon. På bilderna är männens ansikten dolda.




Facebookkontot Kataaeb Muhajereen startades idag, påstås tillhöra en man född 1985-11-17, och innehåller samma fotografier som ovan.

Bakom Facebookkontot, och sannolikt även sajten, står en eller flera av de svenska jihadister som uppträder under namnet Mujahedeen Fi Ash Sham, och som skapade rubriker tidigare i veckan med sin svenskspråkiga propagandafilm från Syrien.

svenskarnas Facebookkonto Mujahedeen Fi Ash Sham, som nu bär ovannämnda banér i profilen, återfinns fler bilder ur samma serie, men med ansikten.



Vidare har Mujahedeen Fi Ash Sham lagt upp bilder på samma män vid ett besök vid ruinerna av Symeon Stylitens kyrka. Om svenskarna tillhör eller står i nära samband med denna grupp, vilket ju verkar sannolikt eftersom den enbart lanseras via svenskarnas Facebookkanal, betyder detta att svenskarna befinner, eller har befunnit, sig tre mil nordväst om Aleppo i norra Syrien.



Vid lunchtid igår skrev Mujahedeen Fi Ash Sham om ruinen att "den e fasad för våra bröder just nu".