fredag, maj 28, 2004

Idioter i Vasaparken

På lördag arrangerar nazisterna våldsamt upplopp i Vasaparken.

Äckliga nazisterna i Svenska Motståndsrörelsen ska hålla möte, klockan 14.00 på lördagen 29 maj, tvärsöver gatan från mitt favoritfik Ritorno. På sockerbitsavstånd, typ. Nog så allvarligt, förstås.

Men ännu värre är att trevliga Judiska Museet ligger runt hörnet. Visserligen tror jag inte att nazisterna kommer att lyckas ta sig dit och vandalisera, av orsaker som nämns nedan, men bara tanken på vilken kränkning av judendomen denna manifestation är gör mig förbannad.

Vad mötet går ut på, förutom att visa upp sig, är oklart.

Tillsammans ska vi visa våra landsmän ett nationellt alternativ till den folkförrädiska politiken som företräds av regimen i Rosenbad och dess kollaboratörer!

Galningar. Och bråk blir det, dessutom.

Förvisso uppmanar idioterna åhörarna att "upprätthålla ett vårdat yttre samt lyssna till arrangörernas direktiv för att upprätthålla allmän ordning och disciplin", men naturligtvis kommer de tvivelaktiga våldsromantikerna i AFA och andra att med våld försöka förhindra nazistmötet. För detta har nazistkräken självklart planerat:

Vi uppmanar alla manliga deltagare att visa civilkurage och stå upp för svenska patrioters rätt att arrangera offentliga möten, i händelse av eventuella störningar!

Kravallerna är ofrånkomliga. Man får hoppas att regnet håller i sig, så att det hela passerar obemärkt. Och man får hoppas att polisen prioriterar skyddet av Judiska Museet framför skyddet av nazisterna.