fredag, maj 21, 2004

Vi har hela listan!

Hjärtliga gratulationer till det Kristdemokratiska ungdomsförbundet som, i vad som verkar varit en hård kraftmätning, idag lyckades skrämma tillbaks de reaktionära krafterna till bibelbältet.

Erik Slottner i den smarta och moderna falangen vann med bara två rösters övervikt över Andreas Olofsson och hans småländska talibaner.

Och det är ju bra.

Först och främst är det kul att Kristdemokraterna avskärmar sig från bibelskolornas knäppgökar. Ju mindre inflytande gudstron har över politiken desto bättre.

För det andra är det roligt med ytterligare en bög ibland ungdomsförbundarna, och kanske extra roligt i just KDU.

Det har blivit en rätt så gullig samling, ungdomsförbundsordförandena. Det är som om de tävlar om de rosa rösterna. Eller så har landets alla unga fjollor slutat sniffa poppers och gett sig in i politiken istället. Till och med de ungdomsförbundare som är öppet hetero är fjolliga.

I ett sällskap där Fredrik Malm framstår som en mur av medeltida machismo kan det förstås vara svårt att hålla reda på vem som är vad. Därför kommer topplistan sveriges fjolligaste ungdomsförbundsordföranden väl till pass.

1. Christofer Fjellner. Förvisso är Fjellner såvitt jag vet heterosexuell, men han är ändå urtypen för modern man i storstad. Han nämner aldrig sitt privatliv, vilket öppnar för spekulationer. Dessutom gillar han synth och filmen Döda poeters sällskap. Say no more.

2. Einar Westergaard. Det hade naturligtvis varit en fjäder i nattmössan för fritänkande Grön Ungdom att ha ett homosexuellt språkrör. Men nej! I brist på det valde man progg-metrosexuelle Einar, som vad jag vet alltså är hetero. Inget fel med det.

3. Erik Slottner. Dagsfärsk ordförande i KDU får alla pk-poäng i världen tack vare sin läggning.

4. Ardalan Shekarabi. Han är faktiskt straight. Tro inget annat.

5. Fredrick Federley. Först i hela gänget att komma ut ur garderoben. Färgar håret och har volanger på kläderna. Det är han som står för Maudeniseringen.

6. Fredrik Malm. LUF-aren både röker och glömmer att raka sig då och då. Så vinner man inga val!

7. Zaida Catalán och Tove Fraurud. Enda tjejerna är riktigt butch i jämförelse med killarna ovan.