tisdag, juni 29, 2004

Ebba ut

Bara några minuter med Ebba Lindsö som sommarpratare räcker för att inse vilket gigantiskt kommunikationsproblem den företagarvänliga delen av politiken har. Lindsö formligen stinker av klubblazers, gated communities, Rotaryluncher och stadsjeepar. Hon, och hennes låtlista i programmet, är argument för, och inte emot, att knyta upp direktörernas slipsar i lyktstolparna.

Va fan!

Vill ni vara opinionsbildare eller vill ni tala till redan frälsta?

Motsvarande problem är tydligt i Skattebetalarnas förening. På omslaget till senaste numret av tidningen Sunt Förnuft har redaktionen satt Ulf Brunnberg. Och även om Brunnberg vann några ungdoms- och smartpoäng genom sin roll i Fyra nyanser av brunt, så är han den yttersta symbolen för hjärndöd privatteater, golfkläder och moderat förakt för svaghet.

Såväl Svenskt Näringsliv som Skattebetalarna borde byta byrå. Och plocka in Tove Lifvendahl, Gunnar Strömmer, Carolin Dahlman, Johanna Möllerström, Christofer Fjellner, Fredrik Malm, Erik Jennische, Birgitta Olsson, Nyamko Sabuni - ja faktiskt nästan vem som jävla helst som är under 40.

Eller så får man nöja sig med att kommunicera med invånarna i Vellinge. Och missa makten.

Uppdatering:
Carolin Dahlman påpekar att hon sitter i Skattebetalarnas styrelse. Och det är ju en bra början. Måtte hon få ta över blaskan också. Eller nån annan som förstår att det inte är Ulf Brunnberg det är synd om - utan dem i socialgrupp tre, som man sa förr, vilka är inlåsta i fattigdom och maktlöshet.