måndag, juni 14, 2004

Vem tar över?

Personrösterna är ännu inte redovisade, men om inga mirakel inträffat så ser det ut som att begåvade socialdemokratiska stjärnskottet Åsa Westlund, 27, får stanna hemma på tillväxt. Hennes kampanj Kryssa Åsa har imponerat, med uppbackning från Thomas Östros, Tomas Bodström, Göran Johnsson, Göran Johansson och alla andra i sosse-garnityret som desperat drömmer om att förknippas med ungdomlighet.

Men nej. Inget socialdemokratiskt ungdoms-alibi den här gången. Trist för Åsa, och kanske också trist för oss. Hon är duktig. Men hon kan nog göra nytta här hemma också. Landsfader Göran Persson ska ju utse nya ministrar snart...

För den moderata motsvarigheten ser det ut att ha gått bättre. Christofer Fjellner, också 27 år gammal, lyckades sannolikt med sin fjärdeplacering på listan hugga det sista moderata mandatet. På det beryktade fitthåret, ska tilläggas. Länge såg det ju ut som att Moderaterna bara skulle få tre mandat. Å andra sidan har Fjellner bedrivit en bra personvalskampanj, och man kan lita på att landets alla MUF:are har röstat på honom, så han hade kanske kommit in ändå.

Jag har träffat Fjellner flera gånger, och intygar att det är en reko grabb. Vi har gjort rätt som skickar honom. Han kommer att göra gott.

Grattis Christofer! Lycka till!

Så har då uppstått det delikata problemet att hitta en efterträdare i landets skickligaste opinionsbildande ungdomsorganisation (ja, en av de bästa överhuvudtaget i landet): Moderata Ungdomsförbundet. Sannolikt hittar vi efterträdaren i förbundsstyrelsen.

Mitt stalltips är Anna König, som inte är lastgammal med sina 24 år, som är smart och vältalig, som är tjej, snygg, och framförallt stockholmare, vilket jag tror är viktigt i MUF. Men jag brukar gissa fel på sånt här. Viceordföranden Johan Forsell är visst populär.