tisdag, juli 06, 2004

Skickligt spelat

De har varit skickliga hittills under Almedalsveckan, Socialdemokraterna. När Fredrik Reinfeldt på måndagkvällen skulle etablera sig på folklig arena så stal Göran Persson hela showen med sitt sällsynt förolämpande påstående att Margot Wallström har sitt jobb som eu-kommissionär på grund av sitt kön (ska han nånsin sluta förödmjuka henne?).

Och idag var det dags igen. Lars Ohly skulle dominera nyhetsflödet med sitt anförande i Almedalen, var det tänkt. Men då är sossarna där igen.

Partisekreteraren Lars Stjernkvist stal rampljuset genom att berätta att Miljöpartiet bjudits in för överläggningar om regeringssamarbete. Och även om det där samarbetet kanske inte kommer att materialiseras i någon annan form än som en morot framför en åsna, så gjorde utspelet jobbet.

Ohly blev totalt bortspelad.

Skickligt.

Samtidigt läser jag en platsannons i Aktuellt i Politiken, sossarnas husorgan, där platsen som presschef utlyses. Varför det? Det här gör ni ju bra!

I Resumé (bara på papper) bekräftar presschefen, tillika magdansösen, Anna Forsberg att hon ska gå vidare. I höst, nån gång.

Hmm… Sa inte Göran Persson att det var regeringsombildning på gång till hösten? Att han letade efter den där laguppställningen som skulle kunna vinna nästa val? Hmm…

Nåväl.

Lycka till, Anna! Skickligt spelat!