söndag, augusti 29, 2004

Den missade talibanen


Talibanen Säpo missade - i heligt krig i Afghanistan

Mannen på bilden heter Abu Abdullah, och kallas numer Shaheed Abu Abdulla As Somalee. Shaheed betyder att han är martyr, och As Somalee betyder att han är bördig från Somalia.

Han ser lycklig ut, Abu Abdullah. Kanske gläds han över att han snart ska få offra sitt liv i kampen mot den västerländska demokratin. För det är nämligen vad han gjort, enligt uppgifter på muslimska debattfora.

Bilden kommer från en 54 minuter lång propagandafilm för det heliga kriget (ladda ner filmen: 60 meg). Tyvärr begriper jag inte språket, men bilderna, som ska vara tagna i år, talar för sig själva.

Det är talibankrigare i Afghanistan.

Nu vore väl detta inte så upphetsande om det inte vore för en liten detalj.

Abu Abdullah är "svensk". Han har bott i Sverige.

Enligt islamistiska nät-debattören "Abu-Usama El Swede", av Aftonbladet tidigare utpekad som terroristvän (och att döma av hans inlägg på olika muslimska fora så är han det), var Abdullah en hårt arbetande muslim. Och han borde ju veta, eftersom de tydligen bott ihop.

"det var en ära för mig att bo med denna man !

Vi bodde några bröder i ett Nordisk land 2000,2001 och vi jobba vi var ca 8 bröder från sverige mesta dels somalier. Jag och Abu Abdallah delade rum. Han var masallah , vi bodde med några lite mindre religösa bröder som pratade Qabil ect... Han lämna alltid huset vid dom tillfällena han bruka säg till mig att komma. Han hatade Qabil ect.. och brukade varna bröderna från dessa shitan saker !

Vet denna man Han vakan tidigt på Morgonen han gick alltid ut och Jogga innan jobbet , Han hadde 2 helttids jobb , då han lovat sin mor i somalia som nästan var blind att ta henne till Hajji vilket löfte han höll !

Efter Hajj med sin Mamma kom han tbx. Och fortsatte jobba ! Han var ofta i Stockholm och i bland körde han mig från de Landet vi befann oss i till Göteborg.

Han hadde nästan spenderat 10 år i Afgahistan ( fram och tillbaka ) han berättade det bästa som fanns , var att rida runt på häst vilket han gilla.

En bror berätta som var med han under den tiden , om vad Afghanerna sa om han ; Den galna "Mörka Mannen" på Hästen

Efter han kom tilbaka från Hajj föröskte han ta sig till ett annat land , men gick inte tyvärr och det var då han begav sig tbx till Afgahistan och bröderna."

En ära att bo med denna man. Skriver alltså "Abu-Usama El Swede" på muslimska debattplatsen Noor.se (reg krävs). Och det kan man ju tycka om man har som dröm att störta demokratierna och införa islamsk teokratisk diktatur.

Vi andra undrar förstås hur många det finns i Sverige som går och drömmer om det heliga kriget. Vi andra hoppas på att det finns moderata muslimska krafter som har sökarljuset riktat mot de islamofascistiska extremisterna som infiltrerar moskéerna. Vi andra hoppas att säkerhetspolisen (och pressen - varför har ingen uppmärksammat denna taliban?) har koll.

Säkerhetspolisen, ja.

Enligt "Abu-Usama El Swede" hade Säpo faktiskt koll på Abu Abdullah. Men inte tillräckligt. För ovanstående citat avslutas med följande:

Och kan bara påpeka att Säpo försökte ta han vid detta tillfälle men utan att lyckas

Det Säpo missar städar USA upp. Lyckligtvis.

Uppdatering (mars 2009):


Abu Usama El Swede har identifierat fler bilder på den man han nu kallar Abu Abdallah al somal, och som alltså blev "svensk" martyr i Afghanistan.