måndag, januari 29, 2007

Ahmed Rami inblandad i Marocko-härvan?

I Marocko sitter sedan mer än en månad en svensk medborgare fängslad, misstänkt för att ha varit aktiv i en grupp som värvat jihadister till Irak. Spanska tidningen La Razón skriver nu att källor inom marockansk säkerhetstjänst påstår att ett svenskt nätverk spelat stor roll för islamisterna i Marocko. Källorna menar att notoriske antisemiten Ahmed Rami är hjärnan bakom det påstådda nätverket. Svensk Israel-information har översatt artikeln:

De frihetsberövanden som marockansk polis gjort i Tetuán av medlemmarna i ett islamistiskt nätverk som sänder jihadister till kriget i Irak har bekräftat vilken roll gruppen har, styrd från Sverige av den f.d. officeren i den marockanska militären Ahmed Rami. Den tidigare översten – som deltog i de två försöken till militär statskupp mot Hassan II 1971 och 1972 – har i Stockholm bildat en islamistisk grupp som förfogar över en radiostation (Radio Islam) och websidor på Internet och vars syfte är att infiltrera den marockanska militära strukturen, i vilken Rami kan räkna med gamla bekanta.
Jag har ingen aning om vilken tilltro man ska fästa vid en sån här artikel. Det finns all anledning att förhålla sig skeptisk till marockanska säkerhetspolisen. Läs alltihop på SIIs sajt och avgör själv!

Uppdatering:

Svensken Ahmed Rami, om nu någon undrar, är förintelseförnekare, judehatare och förespråkare av blint våld för att upprätta shariastaten. Självfallet blev han därför uppmärksammad med en lång intervju i Hizbollahs tv-kanal Al Manar för något år sedan. MEMRI gjorde en transkription, lyckligtvis, som avslöjar både Rami, Hizbollah, och den svenska vänster som utgör deras försvar.
Ahmad Rami: "Today, the Westerners harbor great respect for Hizbullah in their souls."

Host: "In public opinion?"

Rami: "Yes, in public opinion. They respect Hizbullah because it is waging Jihad."

Host: "Do you mean in Sweden, or Europe in general?"

Rami: "Europe in general. Sweden's greatest author, Jan Myrdal, said to me: 'You Muslims may need our support, but we need your Jihad. Otherwise, whom will we support?' If there is no Jihad and resistance, who will the free people in the West support? There are free people in the West."
Läs eller titta.