måndag, februari 19, 2007

Kul: LUF lönegranskar Byggnads boss

Humor, hör och häpna, från Liberala Ungdomsförbundet:

Idag skickar Liberala ungdomsförbundet Väst en faktura för lönegranskning på 976 kr till Byggnadsfackets ordförande, Hans Tilly. Beloppet motsvarar 1,5 % av Tillys genomsnittliga månadsinkomst 65 075 kr.

– Vi är medvetna om att Hans Tilly inte beställde en lönegranskning från oss, men vi valde ändå att göra det, av omsorg för Tillys löneutveckling, säger Samuel Kaufman, distriktsordförande i Liberala ungdomsförbundet Väst.

Lönegranskningen utgick från Byggnads beskrivning av den egna granskningen och inkluderade en genomgång av Byggnadsbasens inkomster, en jämförelse med medelinkomsten på orten, som för män var kr 24 103 (SCB), samt en jämförelse med andra fackföreningsledare.

– Hans Tilly behöver nu inte oroa sig för sin egen lön, så länge han betalar granskningsavgift till oss. Hans lön står sig väl jämfört med andra arbetare, dock ligger han lite efter Wanja Lundby Wedin som hade en taxerad förvärvsinkomst på 92 883 per månad, avslutar Kaufman.

I fakturaunderlaget ingår del i telefonkostnader, lokalhyra, ombudsmannens lön samt faktureringsavgift. I enlighet med Europadomstolens utlåtande och byggnads reaktion på denna sker all lönegranskning med största öppenhet för att inte ses som förklädda avgifter.