lördag, februari 17, 2007

Nyhetsbyrå - gör det själv!

En läsare, som bekymrade sig över den bristfälliga bevakningen av israeliska frågor, skrev och undrade om inte någon ung och driftig person kunde sätta ihop en slags superblogg där rubriker och ingresser från alla favoritskribenter kunde samlas, och man lätt kunde hitta vidare inom sitt intresseområde.

Jag kan bara hålla med. Detta inlägg är en direkt uppmaning till någon därute som hajar.

Verktygen för att syndikera material blir bara bättre och bättre, så jag gissar att det bara är en tidsfråga innan någon ung begåvad person sätter ihop en snygg sajt för dem som är intresserade av israelisk säkerhetspolitik eller vad det nu månde vara.

Så här, till exempel:

1. Prenumerera på dina favoritbloggar och -skribenter via Google Reader.

2. Starta en blogg med ett bra, internationellt, bloggverktyg.

3. Gör en Google Reader Widget eller fler på din egen blogg, som alltså fortlöpande och automatiskt publicerar rubrikerna (och kanske ingressen) på det du prenumererar på.

4. Gör en SplashCast Widget eller fler på din egen blogg, som spelar upp de film- och ljudklipp du själv lägger på din spellista.

5. Be några riktiga favoritskribenter att någon gång om året ge exklusivt material.

6. Sabbat.
Svårare än så är det inte. Bara en tidsfråga, va? Och det finns åtskilliga andra publiceringsverktyg därute som inte är knutna till Google, som mina exempel ovan är, om man nu vill jobba med nåt annat.

Just do it!