tisdag, december 18, 2007

Fittbyxorna - hela programmet

Gårdagens citat ur Bang om Fittbyxor gjorde mig nyfiken på hur seminariet såg ut. På Malmö fria kvinnouniversitets blogg hittade jag delar ur programmet:

23 - 26 augusti Fittbyxor - en kurs i frirörelse och frigörelse.

Det här är en kurs i – inte om - fittbyxor och konsekvenser av att stå upp och kissa. Under fyra dagar arbetar och reflekterar vi i praktiken kring handlingsutrymme, mode, stadsplanering och performativitet liksom historiska och kulturella aspekter av att stå upp och kissa. Kursen hålls av Åsa Ståhl och MFK.

ALLA TJEJER VÄLKOMNA!

OBS - workshopen är fullbokad. Hann du inte anmäla dig är du välkommen på öppna föreläsningar:

Torsdag 23/8
kl 20:00 Ingrid Ryberg som är doktorand i filmvetenskap kommer prata utifrån sin forskning om kroppsvätskor, sex och performativitet, men också ställa frågor om queerfeministiska strategier, om anpassning till fallocentrism och om det alltid är önskvärt med publik.

Fredag 24/8
kl 12:00 Jenny Nordberg är industridesigner. Hon tar utgångspunkt i byxhistorien och visar exempel på klädesplagg, prylar och pissoarer. I denna brokiga flora av ingångar, uppslag och idéer kommer begreppet hacktivism att dyka upp för att visa på möjligheter att manipulera sociala koder.

INSTÄLLT! 16:00 Veronica Wiman jobbar som oberoende curator och skribent. I sin föreläsning presenterar hon sitt pågående kuratoriska forskningsprojekt Fear and Gender in Public Space. Hon kommer att berätta om projektet som undersöker konstnärlig praktik i relation till tematiken " genus, rädsla och offentliga miljöer" från bland annat USA, Colombia, Sydafrika och Finland.

Lördag 25/8
kl 17 Mette och Anette Falkenbrink kommer prata om Tislet, en produkt som de kallar för "ligestillingsröret" och som gör det möjligt för kvinnor att stå upp och kissa. Presentationen följs av prova-på-att stå upp och kissa, vi dukar upp en vätskedrivande buffé och avslutar aftonen med en gemensam kissaktion ute i det fria. Kom och delta!
Ibland är livet för vackert. En gemensam kissaktion i det fria på min egen födelsedag. Jag skojar inte när jag säger att jag grämer att jag missade det.