fredag, september 11, 2009

Crazy Inga nu i Pakistan

TV4 blev först med nyheten att den svenska som gripits tillsammans med Mehdi Ghezali sägs vara en 19-årig svenska som tidigare har gripits "för två år sedan i Somalia, även den gången gällde det misstankar om terrorism".

Vilken story!

Den tillbakadragne Mehdi Ghezali från Örebro på gemensam resa med stockholmskan Safia Benaouda. Törs man gissa att den tredje svensken är hennes man? Jag har i alla fall en källa som menar att detta har hävdats i Pakistan.

Inte nog med att Safia Benaouda en gång greps på flykt från Somalia när de etiopiska styrkorna störtade de Islamiska domstolarna. Hon är också dotter till ordföranden i Sveriges muslimska råd.

Förra gången menade den muslimska ledaren Helena Benaouda att dottern "kidnappades och fängslades i januari 2007 när hon hade rest till Somalia under sin semesterresa". Vad hon inte talade så högt om var att dottern greps tillsammans med hustrun till Daniel Maldonado - dömd terrorist.

Den här gången lär hon få förklara hur det kommer sig att dottern är på resa med en före detta Guantanamofånge och uttalad religiös fundamentalist i Pakistan. Man får hoppas att diskussionen kommer in på den politiska och religiösa grundsyn som lett dem dit - och huruvida denna grundsyn har något gemensamt med Helena Benaoudas egen.