torsdag, oktober 08, 2009

Dagens giveaway

I postfacket på jobbet idag:

"Islamofobil har utformats av konstnären Ida Dzanovic och ingår i den verktygslåda mot rasism och islamofobi som Byrån för Lika Rättigheter i Kista tagit fram för att lyfta dessa frågor.

Med vänliga hälsningar
Sveriges Antidiskrimineringsbyråer"
Hmm. Ida Dzanovic, det låter bekant. Hon har bloggen Forum för frihet, och jag vill minnas att Jonathan Leman en gång snabbt plockade fram några guldkorn ur hennes skrivande:
"Du ska inte skriva för sionister och inte heller för sionistförlag!"

"Jag ställer mig mot NATONALISMEN...den riktiga nationalismen som började man kalla för sionism, men som viker sig mer o mer till nationalsocialism"

"Judiska skolor fick man aldrig ifrågasätta, troligen för att världen har accepterat teorin att "Gud gav landet till judarna". :o)Deras elever går på resa till det heliga landet och ingen ifrågasätter om man lär sig där att man tillhör "det utvalda folket"."

"Men problemet är att förintelsen på judar politiserades och ofta lyfter man upp detta för att kunna tystna ned dagens förintelse på palestinierna...Man fokuserar inte på förintelsen av judar pga själva omtanke, respekt mot offer, empati och vilja att arbeta för att liknande folkmord aldrig upprepas i historien - man minns förintelsen enbart för att legalisera folkmord på något annat folk, eftersom ondska brukar att gå inom sin onda cirkel.
Dom som minns förintelsen med omtanke och respekt är enbart dom som har överlevt tragedin eller förlorat där sina nära o kära.
Resten - nej, jag är tveksam om man går på minnes stunder utan baktanke och vilja att pusha fram politisk syfte med det hela."

"...och judar använder Moseböckerna som vetenskaplig bevis om att dom fick uppgift att ta över världen."
Ja, och som konstnär är hon förstås också intressant. Det var hon som designade den orangea t-shirten som Mehdi Ghezali och de andra bar på Eurocolors demonstration den 4 juli 2006, som hon också arrangerade, då man bland annat demonstrerade till förmån för Oussama Kassir:

"Alla i protesttåget bar orange t-shirts, kända som 'Guantanamo tröjor' (formgivna av konstnären Ida Dzanovic). Många hade handbojor för att visa solidaritet med fångarna som torteras dagligen. Protesttåget vandrade genom Stockholms gator i tystnad, eftersom inga ord kan beskriva dessa människors lidande.

Vi bar även hade bild på den svenske medborgare Usama Kassir som USA stämplade som terrormisstänkt, utan att redovisa bevismaterial mot honom, helt enkelt för att den saknades. På lösa grunder begärde USA hans utlämning och på så sätt bröt mot FN-s stadgar, Human Rights och Genévekonvektionen. Med oss var även Mehdi Ghezali, tidigare fånge i Guantanamo, som fick tala offentligt för första gången efter 2 år sedan han släptes fri. "