tisdag, november 01, 2011

Stor nyhet i Norge

Mitt avslöjande i söndags om att den norsk-irakiske islamisten Mohyeldeen Mohammad ska ha flyttat till Stockholm har blivit stor webbnyhet på norska TV2: "Hevder norsk islamist ser etter ny brud i Sverige".

Den svenske lederskribenten Per Gudmundson i Svenska Dagbladet skriver på sin blogg at den norske islamisten Mohyeldeen Mohammad ser ut til å ha bosatt seg i en forstad til Stockholm.

Han kom over disse opplysningene i et Facebook-innlegg skrevet av en svensk person som kaller seg «Abu Salman».

I dette innlegget skriver «Abu Salman» at Mohammad skal ha reist til Sverige for å jobbe, og at han angivelig har gifteplaner.

Stemmer disse opplysningene, betyr det at 25-åringen fra Larvik ser etter et nytt koneemne i Sverige. Han ble registrert separert i sommer etter et tre måneder langt ekteskap.

– Ettersom jeg er en broder er det jo selvsagt at jeg stiller opp for en broder som er i akutt behov for hjelp, heter det i Facebook-innlegget som Gudmundson har en skjermdump av.

Per Gudmundson skriver i et annet blogginnlegg at det på Facebook-profilen til «Abu Salman» har vært postet hyllester av den avdøde imamen Anwar al-Awlaki, som ble drept i Jemen i september.
TV2.no har också sökt Mohammads far i Larvik, som dock vägrar kommentera uppgiften.

Nyheten citeras även i norska Ostlands-Posten.

'Abu Salman' har för övrigt släckt ner sitt Facebook-konto efter att jag uppmärksammat det. Mohyeldeen Mohammad har dock sitt kvar.