söndag, januari 15, 2012

Terrorapologeten Azzam Tamimi stamgäst i Sverige

För några år sedan när Azzam Tamimi bjöds in till Sverige blev det stora rubriker på grund av hans oblyga försvar för palestinsk terrorism.

2005:

"Självmordsattacker mot civila har en grundmurad försvarare i Azzam al-Tamimi. I en skriftlig diskussion berättar han att: ”För oss muslimer, är martyrskapet inte slutet, utan början på de underbaraste av ting.” 
”I efterlivet är man för evigt välsignad, medan ens efterlevande kan fortsätta att inspireras av ens gärningar. Martyrens blod ger näring och bränsle för dem som fortsätter kampen. Målet med kampen växer sig alltid starkare ju mer som offras.” 
Han fortsätter: ”Varje martyr som palestinierna offrar är en vinst och inte en förlust, för han eller hon lever och deras blod bringar oavbruten inspiration för många kommande generationer.”

Ett tydligare försvar av den dödskult och extrema religiösa förkunnelse som drivit hundratals unga pojkar och flickor till att ta sina liv i massmordsattacker på bussar och kaféer är svårt att finna. Men nu ska al-Tamimi tala i salongerna. På seminariet ska han diskutera demokratiutveckling tillsammans med historikern och författaren Mattias Gardell, inbjuden av Broderskapsrörelsen och S-studenter i samarbete med en muslimsk paraplyorganisation i Sverige. Större legitimitet kan Hamas inte få i Sverige. 
Den 2 november 2004 intervjuades al-Tamimi i BBC Hard Talk. Han lät berätta att de palestinska ledare som accepterade fredsförhandlingar med Israel ”inte längre talar för palestinierna”. Vidare klargjorde al-Tamimi att ”Hamas representerar faktiskt vad palestinierna hoppas på. Palestinierna vill ha frihet”. På en direkt fråga om Israel har rätt att existera blir svaret: Självklart inte."
2008:
"Under programpunkten ”Hamas – vilka är det och kan de lämnas utanför” är den kontroversielle Azzam Tamimi huvudperson. Hamas-sympatisören Tamimi, som bor i London, har vid flera tillfällen uttryckt stöd för självmordsattacker. 
I en intervju för fyra år sedan gjorde han klart att han själv skulle kunna tänka sig att spänna på sig ett bombbälte om han hade möjlighet att ta sig in i Palestina."
Islamiska Förbundet i Sveriges stora konferens under julhelgen för några veckor sedan framträdde Azzam Tamimi igen (något som aldrig nämndes i förhandsannonseringen).Och idag framträdde Azzam Tamimi i Malmö. Arrangör var Palestinska rättvisecentret, som i inbjudan (enbart på arabiska) noterade att föreläsningen hålls för att  "fira årsdagen av segern i Gaza och för att stå emot den sionistiska enhetens aggression".Jag hittar inte en enda rubrik.

Uppdatering 17/1:

Arabnyheter (obundet antisemitisk) rapporterar från ett fullsatt seminarium, där ledaren för Palestinska Rättvisecentret, representanten för Ibn Rushd samt Azzam Tamimi talade.