fredag, juni 07, 2013

Norskalgerier död i strid i Syrien

Verdens Gang rapporterar att en 32-årig norskalgerier ska ha dödats i strid i Idlib i Syrien den 4 juni. Den dödes vänner uppger för VG att mannen har varit ledare för en grupp norska och skandinaviska stridande.
"32-åringen fra Oslo skal ha stått i spissen for en bataljon med norske og skandinaviske opprørssoldater som kjempet mot det syriske regimet. Tirsdag ble han drept i et rakettangrep. 
Mannen reiste til Syria for rundt en måned siden. Etter få dager sluttet han seg til opprørssoldater i Idlib-provinsen nær grensen til Tyrkia. Der skal han de siste ukene ha deltatt i harde kamper med syriske regjeringssoldater og soldater fra den libanesiske Hizbollah-militsen. 
[...] 
Ifølge vennene skal 32-åringen ha tatt seg inn i Syria sammen med flere andre skandinaver. De ønsker derfor ikke å si nøyaktig når eller hvordan han kom seg inn i det krigsherjede landet. 
32-åringen hadde ingen militær bakgrunn og hadde ikke gjennomført førstegangstjenesten. Ifølge to av mannens venner fikk han likevel raskt en lederfunksjon i gruppen av nordmenn og skandinaver som deltar i den blodige borgerkrigen på opprørernes side. 
- Når vi snakket med han på telefon kunne vi høre at det ble snakket norsk på sambandet. Han fortalte at gruppen snakket norsk for å hindre at regimet kunne følge samtalene deres."
Uppdatering 11/6:

Den 6 juni publicerades följande foto på Facebook:

"Martyren, om Allah vill, Abu Omar från Algeriet, död den 4 juni 2013"
Den 10 juni publicerades följande i den norska Facebook-gruppen Profetens Ummah: