tisdag, juni 29, 2004

Bakfyllebot!

Så till dagens viktigaste nyhet.

Såväl Tranan som Dining Club har ju öppet över sommaren. Tranan flyttar upp källarbarens alla insignier till gatuplanet med start den 13 juli (smygpremiär den 10 - nån som vill haka?). Dining Club kör som vanligt hela sommaren, trots att de hotat med att ta semester. Och allt det är ju bra för oss som stannar i huvudstaden över sommaren.

Men det finns ju nackdelar med att krogarna håller öppet. Väl kända nackdelar.

Vetenskapsmännen arbetar dock för att finna bot för mänsklighetens tråkigaste problem, och nu rapporteras (bland annat i New Scientist) att forskare från Tulane University i en rapport i Archives of Internal Medicine hävdar att de funnit ett naturmedel som reducerar bakfyllan med omkring en femtedel. Och de riktigt svåra bitarna i bakfyllan lindras till hälften!

Det är Kaktusfikonet (Opuntia ficus indica) som erbjuder extraktet. Och Kaktusfikon säljes faktiskt av livsmedelshandlarna i Sverige. Tyvärr äter man dem skalade, och extraktet tas ur skalet - varför det alltså inte hjälper att äta lite frukt innan man går ut på kvällen.

Lösningen är dock given. Mosa hela kaktusfrukter och använd som del i drinken (som ett slags kaktus-caipirinha).

Man kan alltså kröka bort sin bakfylla redan på festkvällen. Nu är det bara upp till Vasastans bartendrar att komponera en vettig kaktusdrink. Jag ska utlysa en tävling, redan ikväll.