måndag, juni 07, 2004

Centern ÄR sossar!

Centerpartiet har genom några smarta marknadsföringsknep, så kallad maudenisering, kommit att framstå som liberalernas nya gosedjur. Unga liberaler, exempelvis på digitala liberala ledarsidan Friktion, överväger till och med att rösta på centern i EU-parlamentsvalet.

Maud Olofsson och hennes konsulter har förändrat omvärldens syn på partiet helt. För EU. Mot övergångsregler. För feminism.

Jättebra!

När sällsynt duktige Fredrick Federley blev ordförande i Centerpartiets Ungdomsförbund mauderniserades partitoppen ytterligare. De fick ett HBT-alibi, vars liljevita lätt parfymerade akedemikerhänder tydligt kontrasterade mot landsbygdens dyngstinkande gubbnävar.

Maudenisering, alltså.

Det senaste greppet är också roligt.

Idag gick centern ut i medierna med en ny affischkampanj, där de på egna bilder klistrat de sanslöst blodfattiga socialdemokratiska slagorden i valrörelsen.

Trygga jobb åt alla - Maud Olofsson, (c)

Välfärd är ingen handelsvara - Lena Ek, (c)

Kul!

Tyvärr är denna affischkampanj inte bara ovanligt rolig, den är också ovanligt mycket mer sanningsenlig än all maudenisering i världen. Centern har nämligen i decennier i realiteten inte bara använt de socialdemokratiska slagorden, utan också fört en socialdemokratisk politik.

Man behöver bara titta på några av Centerpartiets riksdagsmotioner i år för att förstå.

Lägg statliga verk där ingen vill jobba!
Bidrag till affärer där ingen vill handla!
Skriv av skulder för den som flyttar dit ingen vill bo!
Subventionerad kollektivtrafik där ingen vill bo!
Subventionerat bränsle för olönsam verksamhet!
Särskilt stöd till kooperationen!
Sänkt arbetsgivaravgift där ingen vill jobba!

Ett axplock, gott folk, ur den enorma ansamling av bidrag, stöd och åtgärder som Centerpartiet har för avsikt att bränna era skattepengar på.

Dessutom hyser centern en icke ansenlig mängd fullkomligt bindgalna tanter. Min favorit just nu är Birgitta Carlsson. Hon föreslår statsbidrag för promenader, bostadsbidrag åt "elöverkänsliga", och klassikern sommartid året om.

Låt er inte luras av maudeniseringen. Centerpartisterna är sossar i hjärtat. Nu är de det på valaffischerna också.